DR BEKIĆ NAJAVIO BESPLATNE PREGLEDE U "KUĆICI ZDRAVLJA": Nema čekanja, treba vam samo jedan dokument!
Dr Zoran Bekić, Foto: Printscreen/Happy

pregledajte se

DR BEKIĆ NAJAVIO BESPLATNE PREGLEDE U "KUĆICI ZDRAVLJA": Nema čekanja, treba vam samo jedan dokument!

Dom zdravlja "Savski venac" ima veliko iskustvo u organizovanju ovakvih akcija na opštini Savski venac

Objavljeno:

Direktor doma zdravlja "Savski venac", doktor Zoran Bekić tokom gostovanja u jutarnjem progarmu televizije "Happy2 objasnio je šta tačno predstavlja "Kućica zdravlja" i njen značaj za građane Srbije.

Podsetimo, građani i posetioci na Savskom vencu (na Sava Promenadi) mogli su potpuno besplatno da obave preventivne preglede.

- Dom zdravlja Savski venac u saradnji sa opštinom Savski venac u prethodne dve nedelje na beogradskoj promendi sproveo je besplatne preventivne preglede u cilju očuvanja i poboljšanja javnog zdravlja. Kućica zdravlja je jedan izuzetan projekat besplatnih pregleda bez zakazivanja i zdravstvene knjižice i on se odnosio na sve građane koji dođu na šetalište i žele da provere svoje zdravlje - rekao je doktor Bekić.

Dom zdravlja "Savski venac" ima veliko iskustvo u organizovanju ovakvih akcija na opštini Savski venac, rekao je doktor Bekić, ali i istakao da je ovo bilo po prvi put za sve građane Srbije koji su zainteresovani za svoje zdravlje.

- U ovoj akciji su radili isključivo radnici iz Doma zdravlja "Savski venac". Radilo je 15 lekara i 32 medicinske sestre. Od ovih 15 lekara, bilo je 8 različitih specijalnosti, a svakog dana u "Kućici zdravlja" bilo je između 6 i 12 zdravstvenih radnika. Pregledi su tematski bili izdeljeni po danima, naši stručni timovi su vršili sve neophodne aktivnosti u cilju prevencije kardiovaskularnih bolesti, očnih bolesti, šećernih bolesti... Preventivnih pregleda dece i omladine, žena, naših najstarijih građana... - saopštio je doktor.

Bekić ističe da su građani mogli da se konsultuju sa lekarima od trenutnih terapijskih postupaka koje građani imaju preko konsultacija za laboratorijske analize do razgovora sa nutricionistima. Takođe građani su bili u mogućnosti da urade i razne tipove ultrazvuka - istakao je Bekić.

- Samo uz ličnu kartu na dohvat ruke imate vrhunskog specijaltistu koji je u mogućnosti da vam pruži usluge koje inače vi morate da zakažete da čekate - rekao je doktor i dodao da je u proteklih 15 dana pregledano 1.600 građana i obavljeno gotovo 4.000 pregleda od čega gotovo 1.000 ultrazvučnih.

- Posle Savskog venca, akcija se seli na opštinu Vračar, od četvrka 20. jula - napomenuo je doktor.

02:55

DR ZORAN BEKIĆ: Deca starija od 12 godina bi trebala da se vakcinišu

(Espreso/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.