"TERAJ BRATKO...": Nataša se vraćala iz Grčke sa porodicom a SCENU sa GRANICE još PAMTI, carinik samo IZUSTIO OVO!
Evzoni, Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

urnebesno!

"TERAJ BRATKO...": Nataša se vraćala iz Grčke sa porodicom a SCENU sa GRANICE još PAMTI, carinik samo IZUSTIO OVO!

Kako je napisala Nataša na Fejsbuku, sve je bilo krcato da nije mogla igla da padne, jer se kupovalo kako za kuću, tako i za školu, pa i za sam automobil

Objavljeno:

Ljubav Srba prema grčkom moru datira decenijama unazad, a kako je bilo putovati, onomad, u ona neka druga vremena kada je samo jedna granica bila između nas i starih Helena, najbolji opis je dala jedna Nataša.

Naime, ona je u podužoj objavi objavljenoj unutar grupe "Grčka info" ispričala jedno od anegdota sa porodičnih putovanja, u kojem je carinik na kraju u neverici propustio auto u kojem se nalazila ona sa roditeljima i sestrom put Jugoslavije. Kako je napisala, sve je bilo krcato da nije mogla igla da padne, jer se kupovalo kako za kuću, tako i za školu, pa i za sam automobil.

"Evo ovako je to nekad bilo... Dok je Bog hodao zemljom a mi putovali sa Titovim pasošom. Ćale vozi celu noć, pa se ujutru do podne čekalo satima kod Grka na granici jer smo svi popunjavali neke njihove debilne ankete ručno, a preko Juge bratstvo i jedinstvom na Đevđeliju stizali su iz cele Evrope.

Granica / Ilustracija
Granica / Ilustracijafoto: Tamara Trajković

Carinik ostao u šoku kada je video šta sve imaju u kolima

Kad ulazimo, i kad se vraćamo jugoslovenski carinik ne može da veruje šta je sve uspela gospođa majka da nakupuje i strpa u kola: 20 kila kafe 2 bunde 3 lustera 4 ambasador ćebeta 40 metara zavesa, farmerke svakom po 2 komada patike svakom, školski pribor za do kraja školovanja neka se nađe, antičke vaze i suveniri, par litara metaxe, auto delovi svi zamenjeni i po jedan od svakog za rezervu, autokasetofon i ispod svega toga sestra i ja.

Šta imate da prijavite gleda i ne veruje. Ženu - kaže ćale. Carinik se nasmeje i kaže teraj bratko ti si već kažnjen. Ćale i keva ne razgovaraju dok se ne pojede lepinja sa kajmakom u Predajanima.", napisala je ona na kraju svoje objave, koja je probudila setu kod svih zaljubljenika u grčko more.

Podsetimo, iako Grci na graničnim prelazima retko otvaraju kofere i vade stvari, trebalo bi preventivno znati koja su zakonska ograničenja za državljane zemalja koje nisu članice EU, a u Grčku ulaze kopnenim ili vazdušnim putem. Ovde možete pročitati pravila za proizvode bez kojih mnogi naši turisti ne mogu da zamisle odmor.

Bonus video:

05:09

RADOVANA U GRČKOJ TRAŽI I GINISOVA REKORDERKA Belić: Brod na koji se ukrcao jedan je od boljih, MALE SU ŠANSE DA JE PAO U MORE

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.