"VREMENA JE SVE MANJE": Kosti iz Lazarevca malo nedostaje za SREĆNO DETINJSTVO, njegova mama MOLI ZA POMOĆ!
Kosta Lešević, Foto: KURIR/PRIVATNA ARHIVA

pomozimo!

"VREMENA JE SVE MANJE": Kosti iz Lazarevca malo nedostaje za SREĆNO DETINJSTVO, njegova mama MOLI ZA POMOĆ!

"Nadam se da će nastaviti svoj život"

Objavljeno: 11:30h

Klinika "Mayo" u SAD prihvatila je da primi malog Kostu Leševića (3) koji jedini u Srbiji ima retku mutaciju gena koja mu ugrožava život!

Nakon mnogo ispitivanja i slanja dokumenata u razne klinike porodici malog Koste stigao je potvrdan odgovor iz pomenute klinike u Americi.

Porodica je dobila novu nadu, ali za Kostin prijem u ovu kliniku potrebno je 62.000 dolara! I to je samo početni predračun, a biće potrebno mnogo više novca.

- Kostu su prihvatili ma "Mayo" klinici u Americi (Rochester, Minnesota). Na žalost na fondaciji nemamo dovoljno sredstava ni za prijem u bolnicu. Predračun je stigao za prvi deo ispitivanja i iznosi 62.000$ u to spada Mri glave, 24.h Eeg i konsultacije sa doktorima - kaže za Kurir Kostina majka Nevena Lešević.

Dodaje da će cifra biti mnogo veća, jer je to samo uvodni deo.

Mali Kosta
Mali Kostafoto: KURIR/PRIVATNA ARHIVA

- Krećemo ispočetka. Kosti će ponovo raditi sve analize na najnovijim aparatima i softverima da provere da li je u Srbiji nešto propušteno i zbog čega dolazi do konstantne regresije u razvoju kao i epilepsije koja nije u opisu njegove bolesti - priča Nevena.

Poseta bolnici planirana je za avgust i to samo ukoliko bude skupljeno dovoljno novčanih sredstava

- Nemamo puno vremena i iz tog razloga se obraćamo svim humanim ljudima da nam pomognu u ovoj borbi. Srećni smo što smo napokon uspeli da stupimo u kontakt sa klinikom i što su prihvatili Kostin slučaj. Kosta ima najređu mutaciju gena "PMPCA" koja mu usporava normalan život i razvoj. Nadamo se da će se pronaći lek i da će Kosta nastaviti život kao svoji vršnjaci - završava priču Kostina majka Nevena.

Podsetimo, Kosta ima jako retku i progresivnu bolest. Na genetskom ispitivanju je ustanovljeno da ima dve jako retke mutacije mitohondijskog gena. Bolest najpre zahvata oči, sluh, srce i mozak. Mozak je već poprilično oštećen, a za Kostinu trenutnu terapiju suplemenata i lekova potrebno nam je 3.000 evra mesečno!

Kosta Lešević
Kosta Leševićfoto: Budi human

Kosta nema konkretnu dijagnozu, odnosno šifru bolesti, zna se samo da je reč o pod mutaciji PMPCA.

Za Kostin napredak pomozimo:

SMS 1331 na 3030 ili uplatom na dinarski račun: 160-6000001468113-92

Devizni račun: 160-600001468086-76

IBAN: RS35160600000146808676

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Nedavno je i loznički ultramaratonac i humanitarac Aleksandar Kikanović trčao 563 kilometra od Krupnja do Sofije kako bi pomogao u prikupljanju sredstava za lečenje malog Koste Leševića (3) iz Lazarevca.

(Espreso / Kurir/ M. B.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.