PRVI DAN POLAGANJA ZAVRŠNOG ISPITA PROŠAO U NAJBOLJEM REDU: Sutra i prekosutra ostali testovi
Polaganje završnog ispita / Ilustracija, Foto: Dragana Udovičić

mala matura

PRVI DAN POLAGANJA ZAVRŠNOG ISPITA PROŠAO U NAJBOLJEM REDU: Sutra i prekosutra ostali testovi

Pitanja je kao i svake godine pripremio je Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja

Objavljeno:

Prvi dan završnog ispita, tokom koga su učenici osmog razreda polagali test iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, protekao je u redu.

Danas su završni ispiti polagali i polaznici funkcionalnog osnovnog obrazovanja odraslih, koji iz nekog razloga nisu završili osnovnu školu.

Pregledanje testova, prve smene koje je bilo planirano u 14č, pomereno je zbog reorganizacije rada, s obzirom da je ove godine povećan broj skening centara. Informacije koje su se pojavile u javnosti da je sistem pao nisu tačne i u toku je skeniranje testova.

Polaganje male mature
Polaganje male maturefoto: Dragana Udovičić

Učenici će sutra, u četvrtak, 22. juna polagati test iz matematike u 9 časova, dok će u isto vreme u petak, 23. juna rešavati test iz jednog od pet predmeta za koji su se ranije opredelili.

Pitanja je kao i svake godine pripremio je Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja. Testovi su štampani na srpskom i na jezicima osam nacionalnih manjina.

Preliminarni rezultati završnog ispita, kao što je i ranije najvljeno, biće dostupni na portalu Moja srednja škola ( mojasrednjaskola.gov.rs.) u nedelju , 25. juna 2023. godine, dok će konačni rezultati završnog ispita biti objavljeni 28. juna 2023.

Bonus video:

02:52

POLAGANJE MALE MATURE U BEOGRADU

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.