KAKO DA PROVERITE DA LI VAM JE ISTEKLA ZDRAVSTVENA KNJIŽICA? Postoje čak ČETIRI NAČINA!
Zdravstvena knjižica, Foto: Nemanja Pančić

VAŽNO

KAKO DA PROVERITE DA LI VAM JE ISTEKLA ZDRAVSTVENA KNJIŽICA? Postoje čak ČETIRI NAČINA!

Zdravstvena ustanova može kontaktirati organizacionu jedinicu RFZO na kojoj je osiguranik prijavljen

Objavljeno:

Postoji više načina provere validnosti Kartice Zdravstvenog Osiguranja (u daljem tekstu KZO).

1. Putem aplikacije na sajtu Republičkog fonda kojoj možete pristupiti OVDE.

2. Putem Veb servisa namenjenog zdravstvenoj ustanovi.

Svim ustanovama koje sa RFZO imaju potpisan Ugovor o korišćenju podataka, dostupan je vebservis za preuzimanje podataka iz informacionih sistema RFZO. Na ovaj način je omogućenaautomatska provera osiguranja za sve KZO kroz aplikaciju ustanove. Aplikacija zdravstvene ustanove, zahvaljujući integraciji sa informacionim sistemima RFZO preko veb servisa, automatski obavlja proveru do kada je KZO overena, korišćenjem podataka iz informacionih sistema Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje. Da bi se provera izvršila, potrebno je u odgovarajuću formu u programu uneti podatke o LBO ili broj KZO posle čega se dobijaju informacije o datoj KZO. Nije neophodno da ustanova ima čitač kartica. Za korišćenje ovakvog načina provere KZO neophodno je posedovanje Internet pristupa.

3. Putem aplikacije "KZO Čitač"

U pitanju je javno dostupna aplikacija koja očitava podatke upisane na karticu. Da bi se provera izvršila, potrebno je pokrenuti aplikaciju i u čitač kartica ubaciti KZO, a aplikacija će izlistati podatke na odgovarajućoj formi. Odabirom opcije za osvežavanje podataka, u aplikaciji se prikazuju poslednji, ažurni, podaci iz informacionog sistema RFZO. Za korišćenje ovakvog načina provere KZO, neohodno je posedovanje čitača kartica, kao i pristup Internetu. Aplikaciju možete preuzeti OVDE .

4. Kontaktiranjem organizacione jedinice Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje.

Zdravstvena ustanova može kontaktirati organizacionu jedinicu RFZO na kojoj je osiguranik prijavljen radi sledećih dodatnih usluga. : - opoziv izgubljene kartice - proveru datuma do kada je kartica “overena”

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.