MILA (4) NE HODA, NE SEDI I NE GOVORI: Samohrana majka moli humane ljude da pomognu, PRIKUPLJENO SAMO 20.000 DINARA
Mila Petrović, Foto: Privatna arhiva

malo je potrebno

MILA (4) NE HODA, NE SEDI I NE GOVORI: Samohrana majka moli humane ljude da pomognu, PRIKUPLJENO SAMO 20.000 DINARA

Majka Mirjana sama odgaja Milu, te je time onemogućena da radi jer je devojčici potreban konstantan nadzor i pomoć u svakodnevnici

Objavljeno:

Mila Petrović ima 4 godine, sa godinu dana je majka upućena sa detetom kod neurologa i doktori su ustanovili da Mila bolje pokreće levu ruku u odnosu na desnu. Nakon pregleda u Specijalnoj bolnici za cerebralnu paralizu i razvojnu neurologiju uspostavljena je dijagnoza cerebralna paraliza.

Mila ne hoda, ne sedi, ne može sama da se hrani i potreban joj je stalni nadzor.

Majka Mirjana sama odgaja Milu, te je time onemogućena da radi jer je devojčici potreban konstantan nadzor i pomoć u svakodnevnici.

Mila Petrović
foto: Privatna arhiva

Kontaktirali smo Mirjanu koja je za Espreso ispričala koje su dalje prognoze lekara, šta je sve potrebno i koliko im je novca potrebno za jedan mesec.

- Mila boluje od cerebralne paralize, do ovoga smo došle greškom lekara koji su me dva dana držali u porodilištu bez plodove vode, tada je Mila izgubila kiseonik i paralizovana joj je desna strana ruke i noge.

Prognoze lekara su dobre

- Doktori u Specijanoj bolnici za paralizu dali su prognozu da će Mila prohodati ali treba dosta vremena jer je tek sa godinu i po dana ustanovljeno da ima paralizu. Ona ne hoda, ne priča, ne sedi samostalno. Koristi samo levu ruku i imam iščašenje oba kuka zbog prevelikog tonusa mišića u nogama.

Do sada za Milu nije prikupljeno mnogo novca, kako kaže Mirjana za Espreso, svega 20.000 dinara i 48 SMS poruka.

1 / 6 Foto: Privatna arhiva

Da li lekari imaju u planu nešto više od rehabilitacija i vežbi?

- Osim vezbi treba da odradimo magnetnu rezonancu i da idemo kod logopeda i defektologa kako bi počela da govori.

Mirjana je samohrana majka, te joj je u potpunosti onemogućeno da radi.

- Ne mogu da radim jer sama brinem o njoj i svo slobodno vreme koristimo da vežbamo. Predali smo papire za Banju Koviljacu, čekamo da nas zovu da odemo na rehabilitaciju koja bi trajala 21 dan. Posle banje treba da odemo na kontrolu i upis za boravak u bolnicu u Beogradu. Ove rehabilitacije bi trebalo da pokrije Socijalno osiguranje. Za mesečne troškove nam je potrebno ko 35.000 dinara, ali je i preko toga potrebno za garderobu jer Mila raste.

Samohrana majka Mirjana moli sve humane ljude da pomognu kako bi Mili omogućili rehabilitaciju, fizikalne tretmane, banjsko lečenje i neophodne lekove.

00:14

SEKA ALEKSIĆ U ESPRESO AKCIJI ZA MINU POŠARAC

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.