PRIMAMLJIV OGLAS ZA SVE ONE KOJI TRAŽE DOBRU ZARADU: Dnevnica 4.000 dinara, plata DIREKTORSKA!
poslovi, Foto: Profimedia

ZANIMLJIVO

PRIMAMLJIV OGLAS ZA SVE ONE KOJI TRAŽE DOBRU ZARADU: Dnevnica 4.000 dinara, plata DIREKTORSKA!

U prethodnom periodu kao veliki problem u srpskim malinogorjima navodi se starost sadnica

Objavljeno:

I dok mnogi malinari muče veliku muku sa naplaćivanjem dugova i preostalim zalihama crvenog zlata, neki se već uveliko spremaju za novu sezonu.

Iako je tek april, ne želeći ništa da prepusti slučaju, Vlade Marković iz Čačka koji zakupljuje malinjake u selima Radaljevo i Trešnjica, već je objavio oglas da traži berače malina za predstojeću sezonu.

- Ove godine dnevnica za berače je 4.000 dinara, uz tu dnevnicu imaju obezbeđenu hranu iz restorana i smeštaj. Imaju uslove kao što ih imaju i ukućani. Angažovati dobre radnike nije lako, zato smo već sada krenuli u potragu. Otkupna cena o kojoj se polemiše ove godine jeste oko 300 dinara po kilogramu, što jeste manje u odnosu na prošlu godinu kada je bila 500 dinara, ali svakako idemo dalje. Kolo sreće se okreće, rekao je za RINU Vlade.

1 / 5 Foto: RINA

Prošlogodišnji njegov rod sav je prodat, nema zaliha na lageru a dobre prinose, uprkos lošim vremenskim uslovima očekuje i ove sezone.

- Rodne grane na malinama nisu bile velike, sneg je napadao po listu i po grančicama i to je bio odličan izolator od mraza. Očekujemo solidne prinose i dobar kvalitet maline, dodao je Marković.

U prethodnom periodu kao veliki problem u srpskim malinogorjima navodi se starost sadnica, a iz resornog ministasrtva poručuju svim malinarima da iskoriste subvencije države i stari sadni materijal zemene novim, koji donosi mnogo veći rod po hektaru.

00:53

Ukrala joj muža i posao, a sada želi da je pošalje i u drugu državu!

(Espreso/RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.