"NE OTVARAJ VRATA, PRETI SMRTNA OPASNOST": Upozorenje kod Petrovaradinske tvrđave uplašilo građane (FOTO)
Petrovaradinska tvrđava, Foto: Marina Lopičić

oprez!

"NE OTVARAJ VRATA, PRETI SMRTNA OPASNOST": Upozorenje kod Petrovaradinske tvrđave uplašilo građane (FOTO)

Ispred stepenica, kao i na izlazu iz tunela, postavljena je metalna ograda sa upozorenjem na "otrovni gas", a prisutni su i radnici "Ciklonizacije

Objavljeno:

Stepenice koje vode od Podgrađa do sata na Petrovaradinskoj tvrđavi zatvorene su, a natpis koji stoji zbunio je Novosađane.

Ipak, razloga za brigu nema, a razlog zatvaranja je hemijsko uništavanje crva u Crkvi Svetog Jurja.

U "Ciklonizaciji" kažu da bi tretiranje prostora trebalo da bude završeno do petka, te će do tada biti onemogućen prolaz ovim delom kompleksa Petrovaradinske tvrđave.

Ispred stepenica, kao i na izlazu iz tunela, postavljena je metalna ograda sa upozorenjem na "otrovni gas", a prisutni su i radnici "Ciklonizacije".

Oni dežuraju kako bi građanima objasnili o čemu je reč, te da koriste neki od drugih prilaza da bi se popeli na plato Petrovaradinske tvrđave.

U "Ciklonizaciji" objašnjavaju da se zaštita u Crkvi Svetog Jurja radi u dogovoru i pod nadzorom Pokrajinskog zavoda za zaštitu spomenika kulture.

Tretman se sprovodi kako bi se sprečilo da se crvi nastanjuju u drvenariji unutar crkve, čime čine štetu na mnogim predmetima ovog objekta pod zaštitom.

(Espreso / 021)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.