DECA ĆE ODUSTATI OD ŠKOLE ZBOG OVE ODLUKE: Đake iz Brankove ulice sele, roditelji BESNI! (FOTO)
Foto: Printscreen/GoogleStreetView

UČENICI SE OSEĆAJU IZNEVERENO!

DECA ĆE ODUSTATI OD ŠKOLE ZBOG OVE ODLUKE: Đake iz Brankove ulice sele, roditelji BESNI! (FOTO)

- Ministrova reakcija omalovažavanja i smejanja je skandalozna. Neka on pošalje svoju decu u Barajevo u školu, da vidi koliko će da putuju. Nemojte nam omalovažavati decu, kaže jedan od ogorčenih roditelja
Objavljeno:

Škola za dizajn kože će posle 90 godina tradicije najverovatnije dobiti novu lokaciju. Iz Brankove ulice 17, biće prispojena školi za tekstil na Zvezdari. Učenici koji dolaze iz Mladenovca, Barajeva, Rušnja i ostalih okolnih mesta će morati da provedu više vremena u putu, a što je najgore, za celu priču su saznali iz medija.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

foto: Aleksandar Jovanović Cile

Upravi škole je bilo obećano da je u pitanju proces adaptacije, a učenici i nastavnici trenutno borave u barakama na starom Sajmištu i po dogovoru tu trebaju da ostanu oko 3 meseca. Kako nezvanično saznajemo, njihove prostorije je u Brankovoj ulici trebao da dobije Geografski fakultet, ali se izgleda od toga odustalo. Trenutno se ne zna kome bi prostorije u centru grada trebalo da pripadnu.

Upravu škole niko nije obavestio o konačnom preseljenju, a roditelji i učenici su ogorčeni zbog ovakve odluke nadležnog ministarstva.

MLADI STEFAN SPASAVA ŽIVOTE MILIONA LJUDI: Ovaj naučnik je najmlađi belgijski vitez i PONOS SRBIJE!

Ministar Mladen Šarčević izjavio je juče kako škola za dizajn kože nikada nije ničemu vredela, što je posebno izazvalo bes i bunt kod roditelja.

foto: Nebojša Mandić

Škola za dizajn kože trenutno ima 236 učenika koji se uglavnom zaposle odmah nakon obrazovanja, a neki rade i u toku školovanja, kaže neimenovani izvor za Espreso.

- Naša škola ima 90 godina tradicije, naši učenici vrlo brzo po završetku škole, dobijaju posao u struci, kao što je posao u Industriji obuće i drugim jačim firmama.

Danijela Kalender koja se nalazi u Savetu škole i majka je učenice koja pohađa školu, rekla je za Espreso kako su roditelji mislili da će se škola renovirati, pa da će se nakon toga učenici vratiti na staro mesto, u Brankovu 17.

- Mi smo iz medija saznali da hoće da presele školu. U ponedeljak samo imali savet roditelja i nijedno dete ne želi da pohađa drugu školu. Deca su uznemirena i ne žele da pređu, kaže Danijela.

Ona dodaje kako su deca iz Tehničke škole za dizajn kože osvajala brojne nagrade, da dobro šiju i da su upisali ono što su želeli, a da se sada osećaju izdano.

foto: Stock Thinstock

Njena ćerka K.M je očajna jer je kako kaže, upisala školu koju želi, a sada je neko tera da promeni svoja interesovanja.

- Ja sam šokirana, neću ići u školu, nije u redu da se ovo radi. Moji drugari su takođe očajni, nemaju volje i nećemo se preseliti na Zvezdaru, kaže devojčica.

Biljana Vulin Paunović ima petoro dece i takođe se nalazi u savetu roditelja škole. Ona je ogorčena na nadležne organe koji su ih kako kaže, prevarili.

- Oni žele da prebace našu decu u školu za tekstil na Zvezdaru, a ja sam moje dete već jednom ispisala odande i prebacila je u školu u Brankovoj. Tamo mi je jedna učenica maltretirala dete i imali su praksu u nekom podrumu. Na početku godine ih je bio 16 u odeljenju, a kada sam ispisivala ćerku bilo ih je šestoro, šta vam to govori, kaže Biljana.

Ona dodaje da đaci neće moći da uče i funkcionišu u novoj školi jer tamo nema uslova za mašine.

- Ta škola je loša, struja ne valja, ne mogu da rade industrijske mašine, jednostavno nije predviđena za to. Ja pitam nadležne, da li im je bitnija zgrada ili su im bitnija deca? Oni ne žele da idu u drugu školu jer su upisali ovu i prestaće da je pohađaju.

Takođe, ne može da sakrije nezadovoljstvo zbog izjave ministra prosvete Mladena Šarčevića.

- Njegova reakcija omalovažavanja i smejanja je skandalozna. Neka on pošalje svoju decu u Barajevo u školu, da vidi koliko će da putuju. Nemojte nam omalovažavati decu, završava Biljana.

Iako nadležni pričaju da je u pitanju borba za direktorske fotelje i da je zato otpor veliki, roditelji to negiraju i kažu da po ovom pitanju neće biti kompromisa.

Danas je predviđen i protestni skup u školi u Brankovoj 17 gde će se okupiti roditelji koji će potpisivati peticiju kako se njihova deca ne bi selila u drugu školu na koja se nalazi na Zvezdari.

Do objavljivanja ovog teksta nismo uspeli da dobijemo komentar ministra Šarčevića.

Bonus video

Espreso ponovo u tematskom vozu: Ovog puta smo stigli do kranje destinacije

(J. Jovanović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.