OBJAVLJEN ŠOKANTAN SNIMAK SA NOVOSADSKIH ULICA! Gledate na sopstvenu odgovornost (VIDEO)
Ilustracija, Foto: Printscreen/Instagram/192.rs

ni da trepne!

OBJAVLJEN ŠOKANTAN SNIMAK SA NOVOSADSKIH ULICA! Gledate na sopstvenu odgovornost (VIDEO)

Nesreća je izbegnuta za dlaku, a snimak je naveo mnoge korisnike društvene mreže da ostave svoje komentare na nesavesno ponašanje učesnika u saobraćaju

Objavljeno:

Bahato ponašanje u saobraćaju i nepoštovanje propisa svakodnevne su pojave, koje nekada nekoga, nažalost, mogu koštati i života.

Snimak nepoštovanja saobraćajnih propisa na pešačkom prelazu od strane bicikliste u Novom Sadu objavljen je na društvenoj mreži Instagram.

Naime, kako se vidi na video zapisu, vozač bicikla proleteo je tik ispred automobila, iako je na semaforu bilo crveno svetlo za pešake i bicikliste.

Nesreća je izbegnuta za dlaku, a snimak je naveo mnoge korisnike društvene mreže da ostave svoje komentare na nesavesno ponašanje učesnika u saobraćaju:

"Za bicikliste ne postoje kazne. Zato se tako i ponašaju. 90% biciklista ima slušalice u usima.";

"I onda kada ga zgaziš odgovaraš kao za čoveka";

"Novosadski", glase neki od komentara.

Jedna korisnica je navela svoje neprijatno iskustvo kao vozača bicikla:

"Mene je pre 3 sedmice lik na pesackom (zeleno za pesake) drmnuo kolima. Kao da je cekao da zakoračim na pesački i bum. Dobro sam prosla, bez preloma.", istakla je ona.

biciklista
foto: Profimedia

Podsetimo, nedavno je objavljen video snimak bicikliste na autoputu koji je izazvao bes na društvenim mrežama. Čovek je snimljen kako usred špica bez pardona vozi biciklu na autoputu.

Video je objavljen uz opis: "Evo jednog divnog primera bezbednosti u saobraćaju u sred špica! Autoput kod Franša", navodi se u objavi.

1 / 5 Foto: printscreen/instagram/serbialive_beograd

Činjenica je da je biciklistima strogo zabranjeno kretanje po autoputu, pa čak i po motoputu i to je jasno propisano Zakonom o bezbednosti saobraćaja na putevima. Ljudi u komentarima su podeljeni, jedni podržavaju biciklistu, a drugi ga kude.

U želji da saznamo nešto više o ovome, kontaktirali smo Damira Okanovića iz Komiteta za bezbednost u saobraćaju koji je objasnio da su ovakvi prekršaji novčano kažnjivi.

"Na autoputu je strogo zabranjeno kretanje biciklama, mopedima, traktorima, radnim mašinama, itd., svim vozilima koja se ne kreću brže od 50km/h", objašnjava naš sagovornik.

Kako nam je rekao, kaze za ovakve pretupe kreću se od 20.000 do 40.000 dinara.

Pitali smo ga i ko je kriv ako dođe do saobraćajne nezgode, vozač ili biciklista koji se nepropisno kreće?

"Na to pitanje se ne može dati tek tako odgovor jer sve zavisi od samih okolnosti nezgode. Vozači nemaju razloga da očekuju biciklistu na autoputu i ukoliko bi do nesreće došlo onda bi to bio propust bicikliste. Naravno, ako ga vidite na vreme, dužni ste da ga propustite da prođe nesmetano. Komplikovano je pitanje, tako da se ništa konkretno ne može odgovoriti", rekao je Damir za naš portal.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.