SAVET
SRBI PRAVE ISTU VELIKU GREŠKU KADA KUVAJU KAFU: Trik je u jednoj maloj stvari, A RADILI STE OVO POGREŠNO SVE VREME
Kafa je mnogima omiljeni napitak, ali da li ste primetili da nema uvek ukus kakav smo zamislili. Evo od čega to zavisi
Turska kafa se najčešće priprema na sledeći način: voda se sipa u džezvu, po želji se doda šećer, zatim se voda zagreva sve dok ne proključa.
Nakon toga se džezva skloni sa vatre, odlije se malo vode kako ne bi tečnost iskipela i sipa se kafa.
Jedno od pravila kaže da na jednu šoljicu crnog napitka "ide" jedna kašičica kafe.
A kada dodate kafu, džezva se vraća na ringlu, do još jednog ključanja nakon čega se dolije ostatak vode.
Tu je još jedna metoda: ako je džezva veća, pa se tečnost neće izliti kada proključa, kafa se odmah sipa i čeka se da napitak proključa.
Međutim, stručnjaci za kafu kažu da se ove krije velika greška.
"Kada sipate kafu u vodu, ne smete dozvoliti da prokuva na vatri. Ako proključa, napitak će imati gorak ukus", objasnio je osnivač kompanije "Roaster Coffee".
Bonus video:
(Espreso/Magazin.novosti)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!