SRBI TRAŽE DA SE NE SLAVI NOVA GODINA NA TRGOVIMA: Te pare bolje dajte BOLESNOJ DECI!
Foto: Profimedia, Fonet

odlična ideja

SRBI TRAŽE DA SE NE SLAVI NOVA GODINA NA TRGOVIMA: Te pare bolje dajte BOLESNOJ DECI!

Ova ideja je definitivno odraz plemenitosti, i zaslužuje ozbiljan aplauz
Objavljeno: 15:30h

Ovih dana pokrenuta je peticija u Novom Sadu, da se umesto dočeka Nove godine na gradskim trgovima, sav novac preusmeri na lečenje bolesne dece. Ova ideja, morate priznati je najbolje nešto čega su se Srbi mogli setiti u poslednje vreme.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Požega se odrekla gradskog dočeka zbog popravke skenera u užičkoj bolnici, a građani Subotice i Novog Sada pokrenuli su peticiju da se novac uplati za lečenje dece.

Šta se desilo pa je ovakva doza humanosti zahvatili naše građane ne znamo, ali, ova ideja je definitivno odraz plemenitosti, i zaslužuje ozbiljan aplauz.

foto: Beta / Milan Obradović

Od gradonačelnika Subotice Bogdana Labana, meštani ovog grada traže da sepomogne teško oboleloj deci i odraslima, a u peticiji "Budimo humani - Nova godina za Novi život", koja se proširila po društvenim mrežama, navodi se da pošto život njihovih sugrađana zavisi od SMS poruka i donacija, bolje odustane od planiranih koncerata. Baš zato zatražili su da nastup Goce Tržan bude otkazan, kao i predviđene proslave, i sve u korist pomoći bolesnima.

- Vlast u Subotici bi na ovaj način pokazala primer i drugim lokalnim samoupravama da učine isto, da se za novogodišnju noć odreknu zabave, pokažu humanost i pomognu onima koji imaju samo jednu želju, da prežive.

Predlozi su da se osnuje poseban budžetski fond samo za potrebe lečenja građana koji su bolesni. Za sada, informacija iz Gradske uprave o dočeku i novcu koji je predviđen nema, pa ostaje da se vidi da li će peticija uroditi plodom.

A, bilo bi odlično, zar ne?

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.