Najopasnije droge na beogradskim žurkama: Šta sve koriste radi par sati ekstaze?! (FOTO)
Foto: AP, Fonet, Stock

recite ne zlu!

Najopasnije droge na beogradskim žurkama: Šta sve koriste radi par sati ekstaze?! (FOTO)

Tzv. dizajnerske droge sve popularnije. Da li je vredno kockati se svojim telom i umom zbog par sati ekstaze?
Objavljeno: 15:29h

Negde je zovu i ljubavna droga, navodno podstiče seksualni nagon.

Mnogo zaplena u Beogradu odnosilo se i na kokain, koji je nekada bio elitna, driga bogatih, a danas je dostupan širim krugovima, mada iz Kancelarije za brobu protiv droge pri Vladi RS napominju da je zastupljeniji u razvijenijim sredinama.

foto: Giphy

Takođe, trebalo bi napomenuti da je “jeftinija” verzija kokaina često izmešana sa ko zna kakvim supstancama, koje brže ubijaju zdravlje korisnika. Oni sa više novca hvale se da je “čist kokain” njihovo ekskluzivno pravo.

Ipak i dalje najopasnija od droga raširenih po Beogradu je svakako heroin, koji zovu još hors, džank, dop…Žuto…Kod svakog uzimanja heroina postoji rizik od predoziranja, jer se čistoća i količina droge ne može tačno znati.

U 97% korisnika zavisnost se javlja u roku kraćem od dvadesetak dana redovne upotrebe, pa je stvaranje psihičke i fizičke zavisnosti najjače kod ove droge!

Marihuana je droga koja sve vreme traži društveno prihvatanje, i korisnici ove supstance najčešće ne smatraju sebe “okorelim korisnicima”, a popularan je i hašiš, koji je, laički rečeno, jača (do 10 puta) i skuplja verzija trave.

foto: AP

Dobro upućeni će vam reći da ne pada ni popularnost LSD. Delovanje traje oko 12 sati, ponekad i do 24 sata, i ne može se zaustaviti. Dužina delovanja se ne može predvideti jer zavisi od individualnog raspoloženja svakog pojedinca u trenutku uzimanja droge.

Na tržištu se pojavljuje u obliku obojenih kocki šećera, u kapsulama i tabletama, u obliku praha, komadića papira sa crtežima.

U organizam se unosi preko usta - gutanjem tableta ili lizanjem drogom natopljenih listića.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.