TAKSISTI VEĆ 5 SATI DRŽE CENTAR U BLOKADI! Od Glavne pošte do Trga republike SVE STOJI
Protest taksista!, Foto: Espreso.co.rs

PROTEST

TAKSISTI VEĆ 5 SATI DRŽE CENTAR U BLOKADI! Od Glavne pošte do Trga republike SVE STOJI

Trenutno vozači ne mogu iz Bulevara kralja Aleksandra, preko Dečanske da dođu do Trga republike

Objavljeno:

Zbog protesta grupe od nekoliko stotina taksista na Trgu Nikole Pašića, ispred Skupštine grada, ovaj deo prestonice se već više od pet sati nalazi u totalnoj blokadi, u okolnim saobraćajnicama su izuzetno velike gužve, a promene je pretrpeo i javnigradski prevoz, prenose beogradski mediji.

Trenutno vozači ne mogu iz Bulevara kralja Aleksandra, preko Dečanske da dođu do Trga republike, ali ni iz pravca Terazija ili od Terazijskog tunela da stignu do Ulice kneza Miloša ili Takovske.

Nekoliko stotina taksista blokiralo je saobraćajnicu u oba smera, a policija reguliše saobraćaj na raskrsnici Takovske i Bulevara kralja Aleksandra, kao i na Terazijama.

foto: Espreso

Zbog zatvorenih ulica došlo je do promena i u gradskom prevozu.

- Linije 24, 26, 27, 37, 44 i 58 saobraćaju izmenjenim trasama u oba smera. One idu Takovskom i Džordža Vašingtona kako bi izbegle potez oko trga Nikole Pašića, a zatim nastavljaju redovnim trasama - rekli su za "Blic" dispečeri GSP "Beograd".

Problem je, međutim, što se na alternativnim saobraćajnicama stvaraju izuzetno velike gužve, ponajviše u Takovskoj, Džordža Vašingtona i Bulevaru despota Stefana.

- Kompletan potez duž Kneza MIloša i Takovske, od Mostarske petlje do Cvijićeve i Bulevara despota Stefana je u haosu. Posebno u smeru od Mostara ka Domu Narodne skupštine - kažu beogradski taksisti koji trenutno ne protestuju.

foto: Espreso.co.rs

Kako saznajemo, protest je organizovalo Strukovno udruženje taksi preduzetnika (SITAB) koji traže striktnu primenu novog Zakona o prevozu u drumskom saobraćaju, te najavljuju da će ostati na ulicama do ispunjenja svojih zahteva.

Na ulicama su taksi vozila raznih beogradskih taksi udruženja, mada ima i onih koji su prekrili krovne oznake.

BONUS VIDEO:

HITNU POMOĆ SVI PROPUŠTAJU, ALI NE I BMW! Nemilosrdno se zakucao u njihov kombi! (VIDEO)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.