KOMUNALCI PATROLIRAJU POZNATIM BEOGRADSKIH IZLETIŠTIMA: Nemojte da vam roštilj izađe na nos, nikako ne radite ovo!
Aleksandar Živković, Foto: TV PRVA/SCREENSHOT

obratite pažnju!

KOMUNALCI PATROLIRAJU POZNATIM BEOGRADSKIH IZLETIŠTIMA: Nemojte da vam roštilj izađe na nos, nikako ne radite ovo!

Komunalna policija će danas nadzirati, upozoravati i usmeravati građane da poštuju komunalni red

Objavljeno:

Prvi maj će mnogi iskoristi za spremanje roštilja u prirodi, a na kojim lokacijama i pod kojim uslovima sme da se pali vatra za roštiljanje, otkrio je Aleksandar Živković iz Komunalne policije za TV Prvu.

Paljenje vatre na otvorenim mestima je zabranjeno i zakonom kažnjivo, već postoje određena zagrađena mesta na kojima je to moguće, prvenstveno iz bezbednosnim razloga, ističe Aleksandar Živković iz Komunalne policije, koji građanima takođe apeluje da paze gde parkiraju svoja vozila, kako ne bi uništili zelenu javnu površnu.

Roštilj
Roštiljfoto: Sebastian Duda / Alamy / Alamy / Profimedia

Na koji način je izvodljivo paljenje vatre i na kojim tačno mestima: "Komunalna milicija je angažovala varedni broj patrola koji će vršiti kontrolu komunalnog reda. Akcenat smo stavili na poznata izletišta, počev od Ade Ciganlije, Košutnjaka, Zvezdarske šume, Avale, Kosmaja...

Ovom prilikom apelujem na naše sugrađane koji planiraju da današnji i sutrašnji dan provedu u prirodi, da obrate pažnju na parkiranje svojih automobila. Da ne uništavaju zelenu površinu, ono što je važno da naglasimo da ne pale vatru tamo gde nije propisano. Postoje mesta koja su ozidana gde je bezbedno ložiti vatru, da ne lože vatru na otvorenoj površini jer je zakonom zabranjeno i kažnjivo, a nije ni bezbedno zbog vetra. Kada se završi boravak u prirodi neka se svako okrene iza sebe i da pokupe đubre", rekao je Živković iz Komunalne policije.

Kako kaže, komunalna policija će danas nadzirati, upozoravati i usmeravati građane da poštuju komunalni red.

Bonus video:

03:01

KOLIKE SU KAZNE ZA NADRILEKARSTVO? Gosti jutarnjeg programa analiziraju: Žena htela da skine ožiljak sa stopala, PA DOŽIVELA HOROR

(Espreso/Prva/MONDO/Prenela M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.