PRONAĐITE IDEALAN STAN PORED REKE PO SVOJOJ MERI: Savršenstvo stanovanja u Beogradu na dohvat ruke
Foto: Sasomange

NEKRETNINE

PRONAĐITE IDEALAN STAN PORED REKE PO SVOJOJ MERI: Savršenstvo stanovanja u Beogradu na dohvat ruke

Stanovi pored reke nude jedinstvenu priliku za oživljavanje vaše svakodnevice

Objavljeno: 18:02h

Pronalaženje savršenog doma može biti ključ za održavanje aktivnog načina života. Stanovi pored reke nude jedinstvenu priliku za oživljavanje vaše svakodnevice. Opuštajući pogledi, blizina prirode i široka ponuda rekreacionih aktivnosti čine ove stanove idealnim izborom.

Ako volite rekreaciju, šetnje, trčanje ili vožnju bicikla, nudimo vam idealnu priliku da pronađete savršen stan koji će vaš svakodnevni život učiniti bogatijim i zdravijim.

Od starog Beograda duž reke Save do Novog Beograda, šetnje ili vožnja bicikla pružaju priliku da uživate u predivnom krajoliku, zadivljujućem pogledu na tvrđavu Kalemegdan ili savremenu arhitekturu Novog Beograda. Život pored reke omogućava vam da se bez bespotrebnih prirpema i pakovanja čas nađete na stazi i pratite tok reke, uživajući u mirisu svežeg zelenila i niravni koju samo voda velikih reka može da pruži.

Zemunski kej i Ušće

Staza koja počinje ispod Gardoša, na Zemunskom keju, vodi pored Hotela „Jugoslavija“, ka ušću Save u Dunav, a potom prati obalu Save sve do Brankovog mosta, gde se spaja sa prvom stazom koja ide od Marine „Dorćol“ ka Adi Ciganliji. Nakon prelaska preko Brankovog mosta, staza se može produžiti uzvodno Savom.

Ako ste trkač koji se sprema za izazove Beogradskog maratona, jedan deo ove staze je već godinama deo maratonske putanje.

Zemunski kej je idealno mesto za ljubitelje biciklizma i trčanja pored reke. Kej počinje u podnožju brda Gardoš i proteže se nizvodno desnom obalom Dunava na dužini od oko 2,5 kilometara. Uživajte u prelepom pogledu na Dunav dok se vozite ili trčite duž staze koja je obogaćena zelenim površinama i drvoredima. Pored toga, možete se odmoriti na klupama postavljenim duž staze ili iznajmiti bicikl ili rolere ako ih niste poneli.

Novobeogradski kej počinje na Dunavu i nastavlja se uzvodno uz Savu, nudeći mirno šetalište između dva beogradska mosta. Na Novom Beogradu se nalazi složena mreža biciklističkih staza, čija ukupna projektovana dužina iznosi oko 50 kilometara.

Od Dorćola do Ade

Staza koja počinje kod marine Dorćol, ide Dunavski kejom, pored SC „Milan Gale Muškatirović“ (bivši 25.maj), uz Dunav, a zatim uzvodno obalom Save preko Sava promenade do Ade Ciganlije, predstavlja nezaboravno iskustvo za trkače i rekreativce.

Ova staza se proteže na oko 7,5 kilometara i na nekim mestima se spaja sa pešačkom stazom, omogućavajući vam da istražite raznolike pejzaže duž naših najvećih reka.

Nedavno je izgrađena i pasarela kojom se sa Beogradske tvrđave može doći do Beton hale. Postoji mogućnost dolaska do keja sa Kosančićevog venca pomoću dva stepeništa, kao i iz Karađorđeve ulice, odnosno sa Brankovog mosta

Na nivou Brankovog mosta, postoji lift koji omogućava laku tranziciju na levu obalu Save. Odatle možete nastaviti vožnju ili šetnju pored parka Ušće, novobeogradskim i zemunskim kejom ka Zemunu. Ukombinovanjem ove staze sa stazom od Kapetanije u Zemunu do Ušća Save u Dunav, ljubitelji trčanja i aktivnog života pored reke mogu uživati u širokom spektru mogućnosti za rekreaciju i istraživanje prirodnih lepota Beograda.

1 / 7 Foto: Sasomange

Ada Ciganlija

Staza na Adi Ciganliji obuhvata oko Savskog jezera i veliki broj staza koje se protežu duž cele Ade. Nedavno je izvršeno fizičko razdvajanje biciklističke od pešačke staze oko jezera, pružajući biciklistima novu stazu dužine oko 8 kilometara. Ova nova staza omogućava biciklistima da uživaju u prirodi Ade Ciganlije dok istovremeno pruža mogućnost za predah u mnogobrojnim kafićima i restoranima duž staze. Za trkače je napraveljna i Holmerova staza za vežbanje u dužini od 1200 m.

Takođe, postoji mogućnost vezivanja i iznajmljivanja bicikala na više lokacija duž staze, što dodatno obogaćuje iskustvo.

Osim toga, život pored reke nudi i brojne pogodnosti za porodice s decom. Prostrani parkovi uz obalu pružaju sigurno okruženje za igru i zabavu, dok se biciklističke staze mogu pretvoriti u avanturu za celu porodicu. Za mlade parove ili one koji vole noćni život, obilje restorana i splavova duž obale pruža mogućnost za uživanje u vrhunskoj hrani i zabavi, dok se istovremeno okružuju predivnim pejzažima.

Bonus video:

02:41

JEDINI SAJT ZA NEKRETNINE KOJI ĆE VAM IKADA TREBATI: Najveća ponuda, najbolji oglasi, procena fer cene, agencije od poverenja

(Espreso/Sasomange/Biljana Stojković/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.