OGLASIO SE ŠAPIĆ NAKON PUŠTANJA NOVE APLIKACIJE ZA GSP: Najavio VAŽNU novinu!
Aleksandar Šapić, Foto: Printscreen/Happy

obratite pažnju

OGLASIO SE ŠAPIĆ NAKON PUŠTANJA NOVE APLIKACIJE ZA GSP: Najavio VAŽNU novinu!

Gradonačelnik je najavio i da će do kraja nedelje biti zaposleno novih 150 kontrolora koji će biti podrška „Belima” i Komunalnoj miliciji

Objavljeno: 12:36h

Nova aplikacija koja služi za plaćanje karata i praćenje vozila javnog prevoza aktivna je od danas i očekujem da će, i ako bude manjih problema, za par dana raditi besprekorno i olakšati građanima korišćenje ove usluge, izjavio je gradonačelnik Aleksandar Šapić gostujući na TV Hepi.

– Najvažnije je da će svi autobusi morati da izađu na ulice, vozači će morati da se prijave jer ukoliko to ne učine tretiraće se kao da vozilo nije u saobraćaju, neće biti plaćeni za taj dan, a biće i kažnjeni. Pooštrili smo kaznenu politiku i ukinuli mogućnost da se kazne naplaćuje samo 200.000 dinara mesečno po autobusu, a ići ćemo sa znatno rigoroznijim kaznama. Mislim da za njima neće biti potrebe ukoliko se prevoznici budu držali pravila, a to jeste čistoća vozila unutra i spolja i rad klima-uređaja – rekao je Šapić.

Gradonačelnik je najavio i da će do kraja nedelje biti zaposleno novih 150 kontrolora koji će biti podrška „Belima” i Komunalnoj miliciji.

- Oni će obavljati kontrolu na početnim stanicama pre nego što vozilo bude pušteno u saobraćaj. Zahvaljujući tome, očekujemo da ćemo značajno podići kvalitet usluga našeg javnog prevoza, a onda ćemo u predstojećim mesecima započeti nabavku novih vozila, što bi značio potpuni oporavak voznog parka Grada Beograda. Spremamo još nekoliko mera na temu javnog prevoza i mislim da ćemo na jesen ili u toku zime moći da kažemo da je javni prevoz u Beogradu jedan od najkvalitetnijih u svakom pogledu u regionu, a možda i šire– rekao je prvi čovek prestonice.

On je dodao da će se tokom ove nedelje na ulicama pojaviti i svi oni autobusi kojih nije bilo za ovih mesec i po dana zbog zloupotrebe situacije u kojoj Grad nije mogao da ima uvid u kretanje vozila.

– Očekujem da će me privatni prevoznici najozbiljnije shvatiti i da će kao partneri početi da se pridržavaju pravila i da rade u korist Beograđana. Kada je reč o aplikaciji, novo je da će pored informacije na kojoj stanici se nalazi željeno vozilo sada građani dobiti i procenu za koliko minuta stiže. Ovim putem kartu možete da platite na sve načine, platnom karticom, SMS-om ili nalogom za plaćanje. Ova aplikacija će imati svoju potpunu svrhu na jesen kada preko nje budete imali i profil na svojoj „beogradskoj kartici” i onda će te na jednom mestu imati sve prednosti koje je Grad Beograd obezbedio za vas – rekao je Šapić.

Komunalni milicioner, Komunalni milicajci, Beli
foto: Espreso

On je naglasio i da će putem aplikacije svaki građanin biti i kontrolor, a ukoliko vidi da je vozilo prljavo, da ne radi klima ili uoči neku drugu nepravilnost, on to može da prijavi.

Gradonačelnik je najavio i da će u toku leta biti postavljeni aparati koji će se nalaziti u prednjem delu vozila kod vozača gde će ljudi moći bez SMS-a i aplikacije, uz pomoć kreditne kartice, da kupe kartu za prevoz, a to će pogotovo biti pogodno za strance. Šapić je ponovio i da će oni koji žele da kupe papirne karte za prevoz od danas to moći da urade na 318 kioska. Od toga će se 250 nalaziti na stajalištima, a 68 na najfrekventnijim mestima u gradu, a ideja je da ih do kraja leta bude na 500 lokacija.

Govoreći o izgradnji nove autobuske stanice na Novom Beogradu, gradonačelnik je istakao da su radovi nastavljeni posle dugo godina, a Beograđani su za to vreme trpeli.

– Trebalo bi da autobuska stanica zaživi od januara 2024. godine i biće mnogo uslovnija i bolja. Pritekla nam je u pomoć i Vlada Republike Srbije, kao i novo rukovodstvo BAS-a koje je promenilo svoju politiku, a najvažnije je da smo rešili sve probleme i da se radovi nastavljaju. Važno je reći da je završena obilaznica i da, kada autobuska stanica bude završena, autobusi više neće prelaziti preko Gazele. To znači da kroz grad više neće prolaziti ni teški kamioni niti međugradski autobusi, verujem na zadovoljstvo svih Beograđana – kazao je Šapić.

Gradonačelnik je podsetio i na rešavanje problema splavova i ukazao da je nakon sprovedene licitacije broj od 110 splavova sa Savskog keja sveden na 28 lokacija, istovremeno najavivši i postupanje na pravcu oko Brankovog mosta.

– Oni koji nisu uspeli da izlicitiraju mesto, već ranije su obavešteni i dobili su rešenja o uklanjanju, izvršenju i obustavljanju snabdevanja vodom i strujom. Ne želimo da uništavamo ničiju imovinu ili rušimo krov nad glavom. Godinu i po dana smo najavljivali i obaveštavali, red mora da postoji i molim vlasnike da takve splavove sami uklone i smanje sebi troškove – rekao je Šapić i pozvao vlasnike tih splavova da se jave Gradu kako bi im se pružila pomoć da splavove privremeno smeste do konačnog rešenja.

Pogledajte u galeriji ispod kako izgleda nova aplikacija:

1 / 12 Foto: Printscreen

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.