ZA 15 MINUTA OFARBAJTE JAJA UZ OVAJ TRIK: Niste ni svesni rezultata, komšinice će vam ZAVIDETI
Jaja, Foto: Printscreen/Youtube/ AllasYummyFood

odlično

ZA 15 MINUTA OFARBAJTE JAJA UZ OVAJ TRIK: Niste ni svesni rezultata, komšinice će vam ZAVIDETI

Čak i ako niste u stisci sa vremenom ili samo tražite način da modernizujete tradicionalnu pripremu za praznike, uskršnja jaja možete napraviti uz pomoć boja za hranu.

Objavljeno:

Potrebne su vam boje za hranu, voda i sirće. To je tako jednostavno.

Farbanje jaja prehrambenim bojama je prvi korak ka ukrašavanju vaskršnjih jaja, a ako nemate želju ili mogućnost da se detaljnije bavite njihovim ukrašavanjem, dovoljno je samo da ih ofarbate, prenosi BetterHomesAndGardens. Navode da vam je potrebno samo 15 minuta da napravite 10 uskršnjih čestitki.

Kako farbati uskršnja jaja bojom za hranu

Potrebni sastojci:

Voda Sirće Male činije Metalna kašika Tvrdo kuvana jaja Gumene rukavice Uputstva

Korak 1: Tvrdo skuvajte jaja

Uzmite šerpu vode i u njoj tvrdo skuvajte 10 jaja. Brže će se kuvati na pari. Ostavite ih u frižideru najmanje sat-dva da se ohlade. Ako nameravate da jedete uskršnja jaja, imajte na umu nekoliko važnih saveta. Prema Američkom odboru za jaja, ne bi trebalo da jedete tvrdo kuvana jaja koja su bila van frižidera više od dva sata. Trebalo bi da imate dovoljno vremena da ofarbate ohlađena jaja i vratite ih u frižider u roku od dva sata.

Farbanje jaja, Jaja
foto: Printscreen/Youtube/ SurpriseFunTV

Korak 2: Pripremite posude sa bojom

Dok se jaja hlade, pomešajte boju. Dodajte 1 kašičicu belog sirćeta i 20 kapi boje za hranu u staklenu činiju dovoljno veliku da umočite jaje. Zatim dodajte ½ šolje ključale vode. Napravite onoliko činija boje koliko želite, a zatim ohlađena jaja izvadite iz frižidera.

Korak 3: Umočite jaja

Pre nego što počnete da farbate, pripremite površinu na koju ćete staviti farbana jaja da se osuši. Za lakše čišćenje možete koristiti pleh za kolače prekriven papirnim ubrusom. Možda ćete želeti da nosite zaštitne rukavice jer boja za hranu može zaprljati vaše prste.

Nakon što ste sve pripremili, metalnom kašikom umočite svako jaje u boju, lagano ga mešajte dok ne postignete željeni intenzitet boje. Kašikom izvadite jaje iz boje i pažljivo ga stavite na papirni peškir da se osuši. Zatim možete ukrasiti uskršnja jaja po želji dodavanjem šljokica, crteža ili jednostavnih nalepnica.

(Espreso/Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.