Srce da vam pukne od muke: Gorka istina iza fotografije koja je potresla svet! (FOTO)
Foto: Facebook/Jessica Whelan - A fight against Neuroblastoma

ljubav najveća

Srce da vam pukne od muke: Gorka istina iza fotografije koja je potresla svet! (FOTO)

Pre mesec dana, posle 13 meseci borbe, shvatili su da Džesika neće moći da bude izlečena i odlučili su da je poštede muka
Objavljeno: 15:54h

Džesika ima četiri godine i boluje od raka. Posle 13 meseci borbe sa opakom bolešću, lekari su njenim roditeljima rekli da joj je ostalo samo nekoliko nedelja života. Tih dana, njen otac Endi Vilan fotografisao je svoju ćerku nešto pre nego što je morfijum počeo da deluje i prikazao svu bol ovog sveta u jednom krhkom telu.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Vilan je svoju fotografiju objavio na društvenim medijima, jer je zajedno sa svojom partnerkom, Džesikinom majkom Niki Prendergrast, zaključio da je to slika s kojom svet mora da se suoči.

ONA JE DOKAZ DA JE SVE MOGUĆE: Rođena je bez ruku, ali je već naučila da se hrani nogama! (VIDEO)

- Znali smo da će biti različitih mišljenja, da će izazvati snažne emocije. Toliko fotografija prikazuje nasmejanu decu bez kose u bolnicama, okružene Deda Mrazovima, glumcima, zvezdama, njihova mala lica puna nade, što daje vrlo optimističnu sliku. Ali to nije svakodnevno lice deteta koje se bori s rakom - objašnjava Vilan.

- Želeli smo da bez sentimentalnosti osvestimo ljude i pokažemo im šta rak radi detetu u poslednjim nedeljama njegovog života. To je pravo lice bolesti: vene moje devojčice koje se vide kroz kožu, suza koja joj ide niz obraz, telo i lice ukočeni od bola. Bio je to trenutak kad mi, njeni roditelji, nismo mogli da joj ponudimo utehu, tokom talasa bola, pre nego što je njen morfijum počeo da deluje. Džesika nas odguruje želeći da sama proživi taj bol. Fotografija je nastala u presudnom trenutku. Endi ju je napravio samo nekoliko dana nakon što su Niki i on saznali da njihovo dete ima samo još nekoliko nedelja života.

Pre mesec dana, posle 13 meseci borbe, shvatili su da Džesika neće moći da bude izlečena i odlučili da je poštede muka kojima je bila podvrgnuta, kako bi pokušali da joj produže život.

Beskrajni boravci u bolnici, prejaki lekovi u venama, agonija u njenom malom telu... sve to su želeli da prekinu i da se nastane u Osvaldtvistlu u Velikoj Britaniji, palijativnom domu u kom Džesika može da provodi svoje poslednje dane s roditeljima.

Kada je Endi podelio fotografiju na Facebook, stigle su hiljade poruka saosećanja i ljubavi. Mnogi su poslali novac fondaciji koju je Endi osnovao, a čak je i pevač popularnog benda One Direction Heri Stajls pozvao i obećao Endiju da će snimiti nešto posebno za Džesiku.

Neuroblastoma je rak nervnih ćelija, obično pogađa abdomen i to najčešće kod dece mlađe od pet godina.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.