BLINKEN JE SVAŠTA IZREKAO: Optužio je Ruse!
Entoni Blinken, Foto: Profimedia

HAOS

BLINKEN JE SVAŠTA IZREKAO: Optužio je Ruse!

Blinken je dodao da Kina „nastavlja da vrši genocid i zločine protiv čovecnosti u Šinđijangu protiv muslimanskih Ujgura“ i pozvao šeficu UN za ljudska prava Mišel Bašele da objavi izveštaj svoje kancelarije o toj situaciji

Objavljeno: 18:19h

Američki državni sekretar Entoni Blinken rekao je pred Savetom za ljudska prava Ujedinjenih nacija da se ruski „zločini u Ukrajini povećavaju iz sata u sat“ i da se gađaju bolnice, škole i stambene zgrade.

1 / 9 Foto: EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Blinken je tokom obraćanja Savetu u Ženevi rekao da je hitna sednica tog tela o Ukrajini, zakazana za četvrtak, na kojoj bi se putem rezolucije koju predlažu Kijev i saveznici pokrenula međunarodna istraga o kršenju ljudskih prava u Ukrajini, važan korak ka uspostavljanju dokumentacije i pozivanju na odgovornost, prenosi Rojters.

„Moramo da pošaljemo odlučnu, jedinstvenu poruku da predsednik Vladimir Putin bez postavljanja uslova mora da okonča ovu akciju“ poručio je Blinken.

Blinken je dodao da Kina „nastavlja da vrši genocid i zločine protiv čovecnosti u Šinđijangu protiv muslimanskih Ujgura“ i pozvao šeficu UN za ljudska prava Mišel Bašele da objavi izveštaj svoje kancelarije o toj situaciji.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.