Tramp: Čim uđem u Belu kuću, uradiću ovih šest stvari! (VIDEO)
Foto: Fonet

Prvi potezi predsednika SAD

Tramp: Čim uđem u Belu kuću, uradiću ovih šest stvari! (VIDEO)

"Zatražio sam od svog tranzicijskog tima da sastavi spisak izvršnih aktivnosti koje možemo preduzeti već prvog dana kako bismo obnovili naše zakone i vratili natrag naša radna mesta", kazao je Tramp u video poruci
Objavljeno: 07:47h

Novoizabrani američki predsednik Donald Tramp izjavio je da će prvog dana preuzimanja vlasti izaći iz trgovinskog sporazuma o Transpacifičkom partnerstvu (TPP).

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

"Zatražio sam od svog tranzicijskog tima da sastavi spisak izvršnih aktivnosti koje možemo preduzeti već prvog dana kako bismo obnovili naše zakone i vratili natrag naša radna mesta", kazao je Tramp u video poruci u kojoj je najavio prioritete u prvih sto dana vlasti.

"Kad je reč o trgovini, objavljujem da imamo nameru da se povučemo iz Transpacifičkog partnerstva, potencijalne katastrofe za našu zemlju", rekao je Tramp. "Umesto toga, pregovaraćemo o sklapanju bilateralnih trgovinskih sporazuma kako bismo vratili radna mesta i industriju nazad na američko tlo", kazao je novoizabrani američki predsednik najavivši povlačenje iz trgovinskog sporazuma koji je potpisan 2015. i koji uključuje 12 zemalja tog područja, a u koji nije uključena Kina. Sporazum još nije ratifikovan, a kada bi stupio na snagu, pokrivao bi 40 odsto svetske ekonomije. Tramp je u svojoj videoporuci objavljenoj na društvenim mrežama naveo ukupno šest poteza koje namerava da povuče prvog dana u Beloj kući:

- povlačenje iz TPP-a - ukidanje restrikcija u proizvodnji energenata u SAD što bi trebalo da otvori milione radnih mesta - ukidanje propisa koji se odnose na preduzetništvo i uvođenje pravila da se na svaki novi propis ukinu dva stara - naručivanje plana borbe protiv kibernetičkih napada i svih drugih napada - naređivanje istrage zloupotrebe viza kojima se nanosi šteta američkim radnicima - uvođenje petogodišnje zabrane bavljenja lobističkim poslovima svima koji napuste visoki položaj u državnoj službi Analitičari i brojni komentatori na društvenim mrežama redom ističu ono što Tramp nije spomenuo među svojim prvim potezima - gradnju zida na granici s Meksikom i ukidanje Obamakera.

(Espreso.co.rs / B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.