JEDAN OD NAJGORIH MOGUĆIH ZLOČINA: Ženi UKRADENA BEBA, a detalji MONSTRUOZNOG PLANA ZGRAŽAVAJU!
Beba, Foto: Profimedia

jezivo

JEDAN OD NAJGORIH MOGUĆIH ZLOČINA: Ženi UKRADENA BEBA, a detalji MONSTRUOZNOG PLANA ZGRAŽAVAJU!

Apelacioni sud potvrdio je presudu kojom je otmičarka osuđena na 9,5 godina robije zbog otmice lica mlađeg od 14 godina

Objavljeno: 19:43h

Žena (45) iz Grčke, osuđena je na devet i po godina zatvora, jer je iz državnog porodilišta u Atini ukrala bebu, a potom je dete odnela kući i suprugu rekla da je novorođenče njihovo. Detalji bizarnog slučaja, za koji nije poznato kada se tačno dogodio, isplivali su nakon što je Apelacioni sud potvrdio presudu protiv otmičarke.

Osuđena, koja ima dvoje dece iz prethodnog braka, odlučila se na otmicu nakon što je izgubila bebu koju je začela sa novim partnerom.

Od porodice je krila da je imala pobačaj i nastavila je da se pretvara da je u drugom stanju. Suprugu je donosila izveštaje sa lažnih pregleda, odnosno iz trudnoće sa prethodnim detetom. Kako je u pitanju gojazna žena, niko nije ni posumnjao da lažira trudnoću.

Međutim, kako se približavao termin za porođaj, žena je smislila pakleni plan. Ona se jednog popodneva ušunjala u državno porodilište i sakrila, a potom je tokom noći ukrala bebu 28-godišnjke Albanke, koja se tog dana porodila.

Otmica pred zoru

Albanka je dete na svet donela u 10.30 časova, a nakon porođaja smeštena je u trokrevetnu "baby friendly" sobu. Babice su ubrzo donele zdravu devojčicu i ostavile je kraj majke koja je ležala u prvom krevetu do vrata.

Beba se budila tokom noći, a majka ju je poslednji put podojila pred zoru, nešto posle 4 sata, a potom ju je umor savladao i zadremala je. Negde oko 4:45 časova, mladu Albanku je probudio čudan zvuk. Kada je otvorila oči, videla je senku na hodniku koja brzo nestaje, a potom je shvatila da je krevetac kraj njenog uzglavlja prazan.

Zabrinuta je izašla na hodnik, ali je prvo pomislila da su babice možda nakratko odnele dete. Ipak, odmah je povisila glas i medicinske sestre su dojurile. Kada se ispostavilo da niko od osoblja bolnice nije izneo dete iz sobe, oglašena je uzbuna. Nažalost, prekasno.

Jedna sestra je strčala do ulaza u porodilište kako bi sprečila otmičara da napusti bolnicu, a glavna sestra je alarmirala privatno obezbeđenje koje se nalazilo na glavnim kapijama bolnice. Međutim, do tada je otmičarka sa sve bebom skrivenom ispod kardigana napustila krug bolnice, sela u taksi i otišla kući u Egaleo.

"Porodili su me u Urgentnom centru"

Žena je po dolasku kući suprugu rekla da su je hitno porodili u Urgentnom centru, te da je na svoju odgovornost napustila bolnicu jer nije želela tamo da leži. Priča suprugu i nije bila toliko čudna, koliko komšinici koja joj je čuvala decu, te je odmah pozvala policiju. Komšinici je naime bilo sumnjivo što je žena rekla da su je porodili carskim rezom.

Policija je ubrzo došla, a žena je uporno tvrdila da je dete njeno. Kada je shvatila da joj niko ne veruje, rekla je da je njen suprug želeo dete i da je zato otela bebu, nakon čega je i uhapšena.

Dete je hitno prevezeno u bolnicu, gde je pregledano, a nakon što su urađene DNK analize, i kada je sa sigurnošću potvrđeno da je u pitanju beba mlade Albanke, novorođenče je vraćeno majci.

Bolnica pokušala krivicu da prebaci na Albanku

Apelacioni sud potvrdio je presudu kojom je otmičarka osuđena na 9,5 godina robije zbog otmice lica mlađeg od 14 godina.

Roditelji otete devojčice su se prethodno žalili na presudu, i tražili da i bolnica bude kažnjena i da im se isplati 150.000 evra štete za izazvanu duševnu bol.

Roditelji su naime dokazali i da njihova beba nije prva koja je oteta u tom porodilištu, te da su dve godine uoči otmice njihove devojčice obezbeđeni uslovi za bolje obezbeđenje, koji nikad nisu implementirani.

S druge strane, bolnica je krivicu pokušala da svali na majku, insistirajući da je majka bila upoznata da je bolnica "baby friendly", te da je ona trebalo da preduzme sve neophodne mere kako bi zaštitila svoje novorođenče, koje se u trenutku otmice nalazilo pored nje.

Bolnica je takođe podnela tužbu i protiv privatne kompanije koja obezbeđuje krug bolnice.

Sud je prvostepenom presudom naložio da bolnica isplati po 15.000 evra ocu i majci otete devojčice na ime odštete.

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.