Erdogan proglasio vanredno stanje u Turskoj
Foto: Reuter

Učvršćuje vlast

Erdogan proglasio vanredno stanje u Turskoj

Nakon sastanka Nacionalnog bezbednosnog saveta u Ankari, koji je trajao pet sati, turski lider je naveo da odluka nije protivzakonita i da ne ruši nikakve demokratske slobode
Objavljeno: 07:25h

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan proglasio je tromesečno vanredno stanje u zemlji nakon pokušaja puča, javlja AP.

Za korak ispred svih: Lansirana Espreso aplikacija! Overite je odmah!

Nakon sastanka Nacionalnog bezbednosnog saveta u Ankari, koji je trajao pet sati, turski lider je naveo da odluka nije protivzakonita i da ne ruši nikakve demokratske slobode.

On je dodao da pokušaj zavere možda nije gotov i da je moguće da postoji još planova da se nasilno preuzme vlast. Erdogan je naveo da evropske zemlje nemaju pravo da kritikuju odluku o proglašenju vanrednog stanja.

foto: Profimedia/Reuters/AP

Erdogan je takođe pohvalio one koji su poginuli boreći se protiv zavere, i nazvao ih “mučenicima“. “Nacija nikada neće zaboraviti njihovu hrabrost i žrtvu“, rekao je on. Turski predsednik izjavio je da je samo manjina oružanih snaga umešana u prošlonedeljni pokušaj puča, ali je dodao da još nije jasno koliko ljudi je tačno učestvovalo. "Jasno je da je u pitanju manjina oružanih snaga. Teroristička organizacija je pokušala da izvede da manjina dominira nad većinom", rekao je Erdogan u intervjuu za kanal Al Džazira, prenosi Rojters.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.