Da li ste sad bar malo srećniji? Najbogatiji na svetu za 2 dana izgubili 200 milijardi! (GIF)
Foto: Giphy

baš nam ih je nešto žao!

Da li ste sad bar malo srećniji? Najbogatiji na svetu za 2 dana izgubili 200 milijardi! (GIF)

Najveću štetu pretrpeli su evropski milioneri - 82 milijarde dolara, pa bogataši iz SAD i Kanade - oko 62,5 milijarde, dok su Kinezi još i dobro prošli - "samo" 6 milijardi dolara
Objavljeno:

Bogatstvo najimućnijih ljudi na svetu sunovratlio se za samo nekoliko dana, posle objavljivanja rezultate referenduma o izlasku iz Evropske unije u Velikoj Britaniji. Četristo najbogatijih ostalo je bez oko 169,2 milijardi dolara, objavila je agencija Blumberg.

Džaba vam novci: 10 najvećih svetskih džiberčina sa dubokim džepom (FOTO) (VIDEO)

foto: Giphy

Evropski milioneri i milijarderi pretrpeli su najveću štetu - prvog dana su izgubili 29.4 milijarde dolara, a već sledećeg ta cifra je narasla na 81,7 milijardi dolara. Bogataši iz SAD i Kanade izgubili su oko 62,5 milijardi dolara, dok su Kinezi sa gubitkom od "samo" 6 milijardi dolara najbolje prošli.

Najbogatiji čovek Evrope Amansio Ortega, osnivač i vlasnik Zare, izgubio 7,5 milijardi dolara.

foto: Giphy

U Americi su najgore prošli Bil Gejts i Mark Zakerberg! Gejts je izgubio 4,2 milijarde, dok je osnivač Fejsbuka prošao nešto bolje - ostao je bez 2,6 milijarde dolara.

foto: Giphy

Globalne berze i tržišta su zbog Bregzita doživela pravi kolaps, pa je britanska funta pala na najnižu vrednosti u proteklih 30 godina.

(Espreso.co.rs / Fortune)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.