SAMO BAHATO: Makron za tri meseca potrošio 26.000 evra na šminku!
Foto: AP

otuda lepota

SAMO BAHATO: Makron za tri meseca potrošio 26.000 evra na šminku!

Nataša M. ga prati na svim putovanjima i uvek je spremna da priskoči da bi predsednik dobro izgledao

Objavljeno:

Stvarnost je uvek malo lepša kada se našminka, naročito ako ne cvetaju ruže. A dok Francuska muku muči da se izbori s krizom, njen predsednik Emanuel Makron je na ličnu šminku i puderisanje, za tri meseca, potrošio čak 26.000 evra!

Za tri meseca Makronovog boravka u Jeliseju, generalnom sekretaru predsedničke palate na ime pruženih usluga ove vrste šefu države stigla su dva računa, jedan na 10.000 evra, a drugi na 16.000.

Na izboru šminkerke lično se angažovala Makronova supruga Brižit. Njen zadatak je da novi predsednik uvek deluje preplanulo i odmorno. Nataša M. ga prati na svim putovanjima i uvek je spremna da priskoči da bi predsednik dobro izgledao.

AKO NEKO U VENECIJI VIKNE "ALAHU AKBAR", PUCAĆEMO U NJEGA POSLE 3 KORAKA: Reči italijanskog političara zvone Evropom! (VIDEO)

Za razliku od svojih prethodnika, Makron nije angažovao šminkerku na puno radno vreme, već je zove po potrebi. Ako je suditi po visini računa, očigledno je da mu je često potrebna.

Emanuel Makron se zalaže za štednju na svim nivoima, ali svoju šminkerku na ovaj način plaća više nego njegov prethodnik Oland, čija je imala platu 6.000 neto, odnosno 7.700 evra bruto.

foto: EPA/Etienne Laurent

Javnost je svojevremeno bila skandalizovana i kada se saznalo da je bivši predsednik Fransoa Oland imao ličnog frizera s platom od 10.000 evra mesečno, da bi mu danonoćno bio na raspolaganju. Ovo saznanje je istovremeno uzrokovalo i lavinu pošalica na Olandov račun.

Zvanična šminkerka Olandovog prethodnika Nikole Sarkozija zarađivala je, inače, 8.000 evra mesečno.

foto: Fonetap

Podatak o troškovima za šminkanje novog predsednika izazvao je dosta reakcija u francuskoj javnosti, u trenutku dok se zemlje trudi da povrati finansijsku ravnotežu.

Jeftina radna snaga

Francuski predsednik Emanuel Makron stigao je u četvrtak u Rumuniju, gde je najavio da će izraziti zabrinutost zbog radnika iz istočne Evrope koji, kao izvor jeftine radne snage, bivaju privremeno raspoređeni na radna mesta u bogatijim evropskim zemljama. Makron želi da kompanijama nametne obavezu da takvim radnicima isplaćuju iste plate kao i domaćim, kao i da period na koji oni mogu da budu raspoređeni na rad u inostranstvu bude ograničen na godinu dana.

(Espreso.co.rs / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.