KIM ĆE ZAŽALITI I TO BRŽE NEGO ŠTO MISLI! Tramp uputio ozbiljne pretnje, DA LI JE RAT NA POMOLU?
Foto: EPA

opasna situacija!

KIM ĆE ZAŽALITI I TO BRŽE NEGO ŠTO MISLI! Tramp uputio ozbiljne pretnje, DA LI JE RAT NA POMOLU?

- Nadam se da će Severna Koreja u potpunosti razumeti težinu mojih reči jer "ono što sam rekao, to i mislim", rekao je Tramp novinarima u golf centru u Nju Džerziju, dodavši da je "te reči vrlo lako razumeti"

Objavljeno: 22:54h

Predsednik SAD-a, Donald Tramp rekao je da će Kim Džong Un "veoma zažaliti i to brzo" ukoliko i dalje nastavi da preti teritoriji Guam.

Rakete bi bile lansirane preko teritorije Japana u vode oko Guama, malog ostrva sa 163.000 stanovnika, na kome se nalaze dve velike američke vojne baze i 7.000 vojnika.

Plan koji podrazumeva da balističke rakete udare u vodu na 30 ili 40 kilometara od Guama.

NUKLEARNI NAPAD JE SPREMAN, PROCURIO TAJNI PLAN UDARA! Ovo je kobna putanja atomskih raketa na SAD, Kim drži prst na DUGMETU! (FOTO)

Tramp je dodao da je više od deset miliona Amerikanaca ugroženo od strane Severne Koreje i nuklearnog napada.

foto: Fonetap

On je večeras rekao da se nada da je Severna Koreja "u potpunosti shvatila težinu njegovih reči" gde ih upozorava da ne preduzimaju nikakvu vojnu akciju protiv SAD-a ili njenih saveznika.

- Nadam se da će u potpunosti razumeti težinu mojih reči jer "ono što sam rekao, to i mislim", rekao je Tramp novinarima u golf centru u Nju Džerziju, dodavši da je "te reči vrlo lako razumeti".

foto: Reuter

Japan, Kina i Nemačka su užasnuti situacijom i veruju da je diplomatija jedino rešenje za ovu krizu.

Na ostrvu Guam trenutno boravi 7.000 vojnih lica. Većina trupa su pripadnici mornarice i vazduhoplovstva stacionirani u bazi Anderson, gde se osim strateških bombardera B 52 poveremno baziraju u poslednje vreme i B-1 i B-2. Baza je i matična luka za četiri napadne nuklearne podmornice.

Od 2013. u bazi se nalazi raketni sistem za protivraketnu odbranu THAAD, koji bi trebao da brani ostrvo od raketnog napada Severne Koreje.

(Espreso.co.rs / Mirror.co.uk)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.