Rusija zabranila Jehovine svedoke: Vlasti ih vide kao ekstremističku organizaciju!
Foto: ap

zabrana je potvrđena!

Rusija zabranila Jehovine svedoke: Vlasti ih vide kao ekstremističku organizaciju!

Advokat koji zastupa ovu organizaciju Viktor Jenkov rekao je da "još nije kraj"

Objavljeno:

- Vrhovni sud u Rusiji potvrdio je zabranu delatnosti verskog pokreta Jehovini svedoci, koji vlasti u toj državi vide kao "ekstremističku organizaciju".

- Ruski vrhovni sud odlučio je da odbije žalbu organizacije protiv zabrane - navodi se u saopštenju suda o odluci, izvestila je novinska agencija RIA-Novosti, prenosi AFP.

Sud je u aprilu izdao rešenje kojim se zabranjuje ta hrišćanska grupa i kojom je Jehovinim svedocima oduzeta imovina. Ta odluka usledila je nakon što je Ministarstvo pravosuđa saopštilo da je pronašlo znake "ekstremističke aktivnosti" unutar verskog pokreta i zatražilo da se njegova delatnost zabrani. Međunarodni portparol Jehovinih svedoka Dejvid Semonijan rekao je u pisanom komentaru da je najnovija odluka suda, iako očekivana - razočaravajuća. - Možemo samo da se nadamo da će prevladati fer procena činjenica i da će naše pravo na versku praksu u Rusiji biti pravno obnovljeno - rekao je Semonijan. Kako navodi AFP, advokat koji zastupa ovu organizaciju Viktor Jenkov rekao je da "još nije kraj". - Obratićemo se povodom ove odluke Evropskom sudu za ljudska prava - rekao je Jenkov.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.