MERKELOVA GLASALA PROTIV: Nemačka legalizovala gej brakove!
Foto: Fonetap

USVOJEN ZAKON

MERKELOVA GLASALA PROTIV: Nemačka legalizovala gej brakove!

Nemačka se usvajanjem ovog zakona pridružila rastućem broj evropskih zemalja koje su priznale istopolne brakove. Trenutno ih je 14

Objavljeno: 14:58h

Nemački Bundestag usvojio je zakon kojim se priznaju istopolni brakovi, ali i kojim se gej parovima odobrava usvajanje dece.

Za zakon je glasalo 393 poslanika, dok je protiv je bilo 226. Zanimljivo je da je Angela Merkel glasala protiv ovog zakona, iako je prethodnih dana dala nekoliko izjava koje su se tumačila kao promena stava.

Merkel u opširnom intervjuu za nemački magazin za žene "Brigite", koji je emitovan uživo iz Berlina na društvenim mrežama, rekla da bi poslanici o tom pitanju mogli da glasaju prema svojoj savestu, a ne prema partijskoj liniji.

- Želela bih da usmerim diskusiju u pravcu koji postavlja pitanje odlučivanja prema savesti, a ne da se nešto nameće - rekla je Merkel koja je 2013. godine izjavila da se protivi istopolnim brakovima zbog dobrobiti dece.

Nemačka se usvajanjem ovog zakona pridružila rastućem broj evropskih zemalja koje su priznale istopolne brakove. Trenutno ih je 14.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.