Trampova prva stanica u inostranstvu iznenadila je mnoge: GOVORIĆE PRED 50 LIDERA MUSLIMANSKIH ZEMALJA!
Foto: Reuters

dobrodoš'o

Trampova prva stanica u inostranstvu iznenadila je mnoge: GOVORIĆE PRED 50 LIDERA MUSLIMANSKIH ZEMALJA!

Tramp će se danas popodne sastati s liderima saudijske kraljevine, a u nedelju će govoriti pred 50 lidera iz muslimanskih zemalja

Objavljeno:

Predsednik SAD Donald Tramp doputovao je danas u Rijad, prvu stanicu svog prvog putovanja u inostranstvo, koje ima za cilj jačanje partnerstva za borbu protiv terorizma u regionu i prevazilaženje kontroverzi koje su zadesile njegovu administraciju. Tramp će se danas popodne sastati s liderima saudijske kraljevine, a u nedelju će govoriti pred 50 lidera iz muslimanskih zemalja. AMERIČKI MINISTAR ODBRANE: Gotovo je, idemo protiv terorista, SRAVNIĆEMO IH SA ZEMLJOM! Tramp je jedini američki predsednik koji je odabrao Saudijsku Arabiju ili bilo koju zemlju s većinskim muslimanskim stanovništvom da mu bude prva stanica putovanja u inostranstvo.

foto: Reuter

Takav potez je smišljen delom da se izrazi poštovanje regionu nakon čitavih meseci oštre antimuslimanske retorike tokom izborne kampanje. Američki lider će provesti u Saudijskoj Arabiji dva dana, a potom putuje u Izrael, Vitlejem na Zapadnoj obali, pa u Vatikan, da se sastane sa papom, a posle u Brisel na samit NATO i na Siciliju na skup Grupe sedam industrijski najrazvijenijih zemalja (G7). (Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.