AMERIČKA MORNARICA OBJAVILA NOVE FOTOGRAFIJE URUŠENOG MOSTA U BALTIMORU: Prikazuju sav užas koji se dogodio (FOTO)
Baltimor, Foto: TNS/ABACA / Abaca Press / Profimedia

pogledajte

AMERIČKA MORNARICA OBJAVILA NOVE FOTOGRAFIJE URUŠENOG MOSTA U BALTIMORU: Prikazuju sav užas koji se dogodio (FOTO)

Kako izgledaju ostaci mosta u Baltimoru pod vodom?

Objavljeno:

Nove slike pokazale su kako izgledaju delovi mosta koji je srušen u velikoj nesreći u Baltimoru. Most koji se srušio kao kula od karata u reku nakon što ga je udario brod.

Na sonarnim slikama koje je dostavila Američka mornarica možemo videti delove mosta na dnu reke Patapsko, a za dobijanje slika ruševina u vodi je zaslužan podvodni aparat CODA Octopus, usled velike zamagljenosti i vidljivosti smanjene na jedan do dva metra.

Ronilačke ekipe su prisiljene da rade u virtualnom mraku, a voda je toliko mutna da ronioci moraju dobijati direktne smernice od operatora CODE koji sve prati u pravom vremenu.

Snimci ne postoje, a razlog za to je, kako tvrdi jedan od ronilaca, činjenica da je nepotrebno praviti snimak nečega što uopšte ne možemo videti.

Podsetimo, brod je udario u stub mosta oko 1.30 sati prošle nedelje. Posada je uspela da pošalje poziv u pomoć pre nego što se most srušio i to je omogućilo zvaničnicima da zaustave saobraćaj. Na mostu se u trenutku pada nalazilo osam ljudi, dvoje su izvučeni iz vode, jedan je odbio medicinsku pomoć, a drugi je prebačen u bolnicu.

Bonus video:

01:13

ZAŠTO SE MOST U AMERICI SRUŠIO KAO KULA OD KARATA? Ogromni teretnjak se zabio u SRCE, čelik se raspao u SEKUNDI

(Espreso/T.Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.