MAKRONOV POLITIČKI ŠAMAR DONALDU TRAMPU: Niko nikad nije uputio ovakvu poruku predsedniku SAD! (VIDEO)
Foto: AP/CHRISTOPHE ENA/Reuters

nova zvezda svetske politike

MAKRONOV POLITIČKI ŠAMAR DONALDU TRAMPU: Niko nikad nije uputio ovakvu poruku predsedniku SAD! (VIDEO)

- Dođite u Francusku - počinje Makron dramatično poruku američkim naučnicima, inženjerima i preduzetnicima koji se bave klimatskim promenama
Objavljeno: 07:41h

Predsednik SAD Donald Tramp je čestitao Emanuelu Makronu na pobedi na izborima u Francuskoj, ali mnogi se pitaju kakav će biti odnos između nove zvezde svetske politike i već "matorog" predsednika SAD, po mišljenju nekih i čoveka koji je omogućio ubedljiv trijumf mladog "nezavisnog" bankara.

Možda je jedan korak ka mestu s kojeg možemo na miru naslutiti kako će se njih dvojica slagati i preslušavanje poruke američkim naučnicima koju je pre par meseci poslao tada predsednički kandidat Makron.

Jedna od glavnih meta u poruci bio je tada sveže izabrani predsednik SAD Donald Tramp, čovek koji nije ljubitelj priče o klimatskim promenama, čovek s kojim Makron ima valjda samo jednu zajedničku stvar - bračnog partnera čije godine su bitno različite od sopstvenih.

- Dođite u Francusku - počinje dramatično poruku američkim naučnicima, inženjerima i preduzetnicima koji se bave klimatskim promenama Emanuel Makron.

- Mi želimo ljude koji rade na klimatskim promenama, obnovljivoj energiji i novim tehnologijama. Francuska je nacija za vas. Znam da je vaš novi predsednik odlučio da vam ugrozi budžete, da ugrozi vaše inicijative, jer ne veruje u klimatske promene. Ja ne sumnjam u to, i ne sumnjam u to koliko moramo da smo posvećeni ovom pitanju. Mi volimo inovacije. Mi volimo inovativne ljude - poručuje im Makron.

Ko ne zna, Makron je bivši investicioni bankar i bivši ministar ekonomije, industrije i digitalnih pitanje u Vladi Francuske. Prošle godine je napustio vladu i osnovao svoj pokret, "En Marche!", čiji cilj je da završi sa levo-desnom podelom na francuskoj političkoj sceni i da ponovo pokrene zadremalu ekonomiju ove zemlje.

U nedelju je Makron sa 66% glasova postao novi predsednik Francuske, i ima šansu da ostvari svoja obećanja.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.