Protesti u centru Pariza: Makron nije naš predsednik! (VIDEO)
Foto: Reuters

POLICIJA NA ULICAMA

Protesti u centru Pariza: Makron nije naš predsednik! (VIDEO)

Aktivisti su još ranije najavili da će protestovati bez obzira na to da li na izborima pobedi Makron ili Le Pen, jer kako kažu obe politike ne brinu o socijalnim i društvenim pitanjima
Objavljeno: 09:19h

Samo dan nakon što je Francuska izabrala Emanuela Makrona za predsednika, na hiljade ljudi protestuje na ulicama Pariza. Protest je uperen protiv Makrona, ali i protiv njegovih reformi o radu.

Demonstranti nose transparente na kojima piše "On nije naš predsednik", "Reci ne reforma o radu!" kao i "Reci ne represiji".

Na ulicama su predstavnici sindikata, levičarske grupe, antofašisti i anarhisti, prenose francuski mediji.

Najmlađi u istoriji Francuske: Devet stvari koje treba da znate o Makronu!

"On nije naš predsednik", "Reci NE represiji" - piše na transparentima...

Predstavnici sindikata, levičarskih grupa, kao antifašista i anarhista učestvuju na mitingu, prema francuskim medijima. "To nije predsednik, to je direktor koji je izabran", rekao je Majkl Vamen iz Generalne konfederacije rada.

Protest je delimično organizovan na Fejsbuku od strane političkog pokreta socijalni front.

"Sledeći Predsednik Republike već priprema svoju anti-socijalnu politiku," napisao je pokret na svojoj Facebook stranici, "Mi ... reci mu da nećemo dozvoliti da sprovede svoju politiku."

"Ova zemlja nije firma," - transparenti posvećeni Makronu, očigledno misleći na njegovu karijeru karijeru u oblasti finansija i bankarstva. "Ostavio sam prazan listić", rekao je jedan od demonstranata naglašivši da je protiv oba kandidata koji su bili u drugom krugu izbora.

Sputnik Francuska prijavio da je jedan od njenih novinara napadnut od strane policije na protestu.

Aktivisti su još ranije najavili da će protestovati bez obzira na to da li na izborima pobedi Makron ili Le Pen, jer kako kažu obe politike ne brinu o socijalnim i društvenim pitanjima.

foto: Reuters

Na ulicama je i veliki broj pripadnika policije. Tenzije na protestu polako rastu, a kako se vidi na snimcima došlo je do sukoba sa policijom.

(Espreso.co.rs / RT)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.