MLADIĆ KOJI JE SILOVAO LENU DOBIO SAMO 7 GODINA: Otac strahuje da će se...
Policija, ilustracija, Foto: Printscreen/RTS

nemačka

MLADIĆ KOJI JE SILOVAO LENU DOBIO SAMO 7 GODINA: Otac strahuje da će se...

Mladić koji je silovao devojčicu osuđen je na sedam godina. Dečak (11) se tereti da je udavio Lanu nakon svega

Objavljeno:

Danijel T. (26) iz Nemačke, osuđen je na sedam godina i šest meseci zatvora zbog silovanja male Lene, koju je potom ubio tada 11-godišnji dečak.

Lena je ubijena 4. aprila 2023. godine u dečjem domu u Vunsidelu.

"To je tako malo. Svako ko učini zlo detetu trebalo bi doživotno da robija", rekao je Lenin otac Verner Z. komentarišući presudu.

Lenin otac strahuje da će se druga deca naći na meti Danijela kada odsluži zatvorsku kaznu.

Nemačka policija
Nemačka policijafoto: Bodo Marks / AFP / Profimedia

"To možete da vidite iz drugih slučajeva. Većina njih ponovo počini zločin. Suđenje je završeno, ali za mene ništa nije rešeno", rekao je neutešni otac.

Osuđeni je presudu slušao pognute glave, a Lenin otac veruje da nedostaje još dokaza o tome kakvu torturu je njegova ćerka preživela. Sudski veštaci su tokom suđenja kritikovali rad policije, a otac se sada nada da će biti mogućnosti za dalje tužbe.

Sudija je rekao da mu je jasno da Lenini roditelji tragaju za istinom, ali da sud nema dokaza da policija nije dobro obavljala svoj posao.

Danijel je tokom suđenja priznao zočin. On je rekao da je kobne večeri ušao u dečji dom i silovao Lenu koja je tada imala samo deset godina. U sobi je bio i dečak (11). Međutim, Danijel je negirao da je dečak na bilo koji način bio umešan u smrt devojčice. Rekao je i da nije hteo da Lena umre.

Prema rečima sudije, malo je objektivnih dokaza o tome šta se tačno dogodilo te noći. Jedino što je jasno je da su u sobi bile tri osobe, a mala Lena više nije živa da opiše šta se dogodilo. Sud je smatrao verodostojnim da je jedanaestogodišnjak postupio odlučno prema Danijelu T., te da je izvršio pritisak na mladića da ima seksualne odnose sa Lenom. Danijel je na to pristao, kako se navodi, "iz straha da bi jedanaestogodišnjak inače otkrio da se ušunjao u dom".

Nemačka policija
Nemačka policijafoto: DANIEL REINHARDT / AFP / Profimedia

Stručnjak je utvrdio da je Danijel T. imao sado-mazo sklonosti. Na njegovom mobilnom telefonu pronađene su pojedinačne slike dečje pornografije.

Dečak (11) se tereti da je udavio Lanu nakon svega.

Sud pretpostavlja da je nakon silovanja došlo do svađe između Lene i dečaka. Sada 12-godišnjak je svedočio na suđenju i priznao da je zadavio devojčicu. Na Leninom vratu pronađeni su samo tragovi DNK dečaka. Pošto on još nije krivično odgovoran, ne može biti osuđen.

Javni tužilac je optužio Danijela T. samo za silovanje jer nije moglo biti dokazano da je umešan u Leninu smrt. Tužilaštvo je tražilo kaznu zatvora od deset godina, ali je sud odredio kaznu od sedam i po godina.

Bonus video:

02:28

ZAŠTO RETKO ILI NIKADA NE PRIJAVLJUJU NASILJE NAD DECOM? Ivanović o zlostavljanju SEDMOMESEČNE BEBE za Kurir: Ovako su saznali

(Espreso/ Telegraf/ Prenela V.A)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.