MAKRON JE NOVI PREDSEDNIK FRANCUSKE: Uzeo 66 odsto glasova! (FOTO) (VIDEO)
Foto: AP

47 miliona glasača

MAKRON JE NOVI PREDSEDNIK FRANCUSKE: Uzeo 66 odsto glasova! (FOTO) (VIDEO)

Agencija AFP prva je objavila je procene prema kojima je Emanuel Makron pobedio na izborima u Francuskoj
Objavljeno: 07:42h

Danas je na kratko zatvoren prostor ispred čuvenog muzeja "Luvr" gde bi, u slučaju da pobedi Makron trebalo da slavi pobedu sa svojim pristalicama.

Izlaznost u drugom krugu predsedničkih izbora u Francuskoj do 15 sati je bila 65,30 odsto, saopštilo je francusko Ministarstvo unutrašnjih poslova.

U drugom krugu francuskih predsedničkih izbora danas do podne danas izašlo je 28,23 odsto birača što je skoro na istom nivou kao u prvom krugu pre dve nedelje.

U prvom krugu 23. aprila do podne je glasalo 28,54 odsto birača, što je gotovo isti odziv kao danas.

foto: Fonetap

Odziv glasača danas je nešto niži nego u drugom krugu na prethodnim izborima 2012. godine, kada je bio dva procentna poena više, odnosno 30,66 odsto.

Izlaznost u 17 časova danas iznosila je 65,30 odsto, saopštilo je francusko Ministarstvo spoljnih poslova, što je znatno niže od 69,42 odsto koliko je ljudi glasalo u isto vreme u prvom krugu pre dve nedelje.

Ujedno, to je manja izlaznost čak i u odnosu na drugi krug prethodnih predsedničkih izbora 2012, kada je do tog vremena izašlo 71,96 odsto glasača.

foto: Pascal Rossingol

Predsednik se u Francuskoj bira neposrednim glasanjem, a danas će glasači birati između kandidata centra Emanuela Makrona i ekstremne desnice Marin Le Pen.

Predsednički kandidat francuske krajnje desnice Marin Le Pen glasala je danas u Enen Bomonu, malom gradu na severu Francuske.

foto: AP / Thibault Camus
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.