NOVI HAOS NA BLISKOM ISTOKU: Izraelski premijer NAPADNUT KAO NIKAD DO SAD, policija koristila vodene topove (VIDEO)
Izarel, Foto: EPA NEIL HALL

palestina i izrael

NOVI HAOS NA BLISKOM ISTOKU: Izraelski premijer NAPADNUT KAO NIKAD DO SAD, policija koristila vodene topove (VIDEO)

Izraelci su se pobunili protiv vlade premijera Benjamina Netanjahua. Pobuna je bila u Tel Avivu

Objavljeno:

U Tel Avivu se sinoć hiljade ljudi okupilo na protestu na kojem su zatražili odlazak "korumpirane vlade" premijera Benjamina Netanjahua i oslobađanje talaca koji su zatočeni u Pojasu Gaze.

Okupljanje demonstranata, koji su na majicama i transparentima nosili slogane protiv izraelskog premijera i molbe "Vratite taoce kući!" obeležili su i sukobi sa policijom koja je upotrebila vodene topove, piše AFP.

Hiljade žena napravile su ljudski lanac na skupu kako bi poslale poruku podrške za oslobađanje talaca u Pojasu Gaze, posebno 19 preostalih zatvorenica za koje se pretpostavlja da ih u palestinskoj enklavi drže pripadnici Hamasa, izvestio je BBC.

1 / 5 Foto: EPA-EFE ATEF SAFADI

Na ulice su izašli uglavnom stariji građani koji su neumorno skandirali "Izbori! Odmah!", "Vratite taoce! Odmah!".

"Mi nemamo budućnost sa ovom vladom i ovim premijerom. On je korumpiran, brutalan, nasilan", izjavila je Mira Smoli, 64.

"Posle onoga što se dogodilo 7. oktobra, ova vlada ne može da ostane na vlasti", objašnjava Šahi Gil, 50-godišnji pilot.

Izrael mesecima potresaju demonstracije građana koji su nezadovoljni reformom pravosuđa koju je Netanjahu želeo da sprovede.

Demonstranti koji su se večeras okupili podsećaju da će Netanjahu, optužen za prevaru i korupciju, morati da se suoči sa pravdom kada napusti vlast.

Podsećaju i na izveštaj istražne komisije koja je ove sedmice utvrdila "ličnu odgovornost" izraelskog premijera za tragediju na planini Meron u aprilu 2021, kada je 45 hodočasnika poginulo u stampedu.

Bonus video:

04:36

SIRIJA MOŽE DA UGROZI IZRAEL I SAD POMOĆU SPECIJALNE TAKTIKE! Prof. Petričković upozorava: Ozbiljanu su faktor i snažna varnica!

(Espreso/ Agencije/ Prenela V.A)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.