POTRESAN OPROŠTAJ UDOVICE ALEKSEJA NAVALJNOG KIDA NA KOMADE! Njene reči ODZVANJAJU SVETOM, a svaka SEČE KAO ŽILET
Julija Navaljna, Foto: Kirill KUDRYAVTSEV / AFP / Profimedia

EMOTIVNO

POTRESAN OPROŠTAJ UDOVICE ALEKSEJA NAVALJNOG KIDA NA KOMADE! Njene reči ODZVANJAJU SVETOM, a svaka SEČE KAO ŽILET

Aleksej Navaljni je danas sahranjen u Moskvi dve nedelje nakon njegove smrti u zatvoru

Objavljeno:

Udovica Alekseja Navaljnog odala je počast svom mužu nakon što je sahranjen na groblju u Moskvi dve nedelje nakon njegove smrti u zatvoru.

Julija Navaljna koja nije prisustvovala sahrani svog muža pošto je van Rusije – zahvalila je suprugu na "26 godina apsolutne sreće... čak i tokom poslednje tri godine".

"Za ljubav, što si me uvek podržavao, što si me zasmejavao čak i iz zatvora, što si uvek mislio na mene. Ne znam kako da živim bez tebe, ali pokušaću da budeš srećan zbog mene i ponosan na mene. Ne znam da li mogu ili ne, ali pokušaću. Sigurno ćemo se sresti jednog dana. Imam toliko neispričanih priča za vas, a imam toliko pesama sačuvanih za tebe na telefonu, glupih i smešnih, uopšte, da budem iskrena, strašnih pesama, ali one su o nama, i zaista sam htela da ti dozvolim da ih slušaš. I stvarno sam želela da gledam kako ih slušaš, smeješ se, a onda me grliš. Voleću te zauvek. Počivaj u miru", napisala je Julija Navaljna.

1 / 5 Foto: EPA/MAXIM SHIPENKOV

Podsetimo, Aleksej Navaljni umro je 16. februara u u popravnoj koloniji broj 3.

"Dana 16. februara ove godine, u popravnoj koloniji broj 3, osuđenik Navaljni A. A. se posle šetnje osećao loše, ubrzo je izgubio svest. Odmah su stigli medicinski radnici iz ustanove i pozvana je ekipa hitne medicinske pomoći", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se navodi da su lekari pokušali da ga reanimiraju, ali da na žalost nisu uspeli da ga spasu.

On je tamo služio kaznu zatvora od 30 godina, između ostalog, zbog, kako je navedeno u jednoj od presuda ruskog suda, "osnivanja i finansiranja ektremističke organizacije i njenih aktivnosti", a bio je poznat kao oštar kritičar Kremlja.

Aleksej Navaljni
Aleksej Navaljnifoto: EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY

U brojnim ruskim gradovima ljudi su izašli na ulice da mu uz sveće i cveće odaju pošast, a policija je tog dana izvršila masovna hapšenja.

Zapadni lideri za njegovu smrt su okrivili Vladimira Putina.

Bonus video:

09:45

KO JE BIO ALEKSEJ NAVALJNI? Opozicionar preživeo pokušaj ubistva NERVNIM OTROVOM i postao TRN U OKU ruskog lidera Vladimira Putina

(Espreso/ T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.