NAVALJNI NE MOŽE POŠTENO DA BUDE SAHRANJEN! Problemi se samo nižu, a opravdanje je...
Aleksej Navaljni, Foto: Ying Tang/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

rusija

NAVALJNI NE MOŽE POŠTENO DA BUDE SAHRANJEN! Problemi se samo nižu, a opravdanje je...

Problemi oko sahrane Alekseja Navaljnog nastala su jer pogrebna preduzeća u Rusiji odbila su da budu domaćini ceremonije ispraćaja

Objavljeno:

Nakon smrti Alekseja Navaljnog, njegovi ljudi se trenutno suočavaju sa problemom organizacije sahrane jer je nekoliko pogrebnih agencija u Rusiji odbilo da organizuje ispraćaj ruskog opozicionara.

Pogrebna preduzeća u Rusiji odbila su da budu domaćini ceremonije ispraćaja Alekseja Navaljnog, rekla je portparolka kritičara Kremlja.

Tim Navaljnog je proveo dosta vremena tražeći gde će organizovati ispraćaj. Kako se navodi, "zvali su veliki broj privatnih i javnih pogrebnih agencija, komercijalnih lokacija i sala za sahranu".

Aleksej Navaljni
Aleksej Navaljnifoto: EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY

"Neka mesta kažu da je njihov prostor zauzet, dok drugi odbijaju da spomenu ime Navaljnog", navela je portparolka Kira Jarmiš u postu za drušvenu mrežu X, bivšem Tviteru.

"Na jednom mestu nam je rečeno da je pogrebnim uslugama zabranjeno da rade sa nama. Posle celodnevne potrage, još uvek nismo pronašli oproštajnu salu", dodala je.

Bonus video:

03:53

NAVALJNI MOGAO DA BUDE SPASEN OD NAVODNE TAJNE TEHNIKE KGB Kardiohirurg tvrdi: Niko ne završava letalan u roku od 5 minuta

(Espreso/ Telegraf/ A.Đ/ Prenela V.A)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.