POLJAK OČITAO LEKCIJU ORBANU, SVE MU JE SASUO U LICE! Mađar na tankom ledu zbog PUTINA, zatreslo se TLO POD NOGAMA
Viktor Orban, Foto: EPA-EFE/IAN LANGSDON

DRAMA

POLJAK OČITAO LEKCIJU ORBANU, SVE MU JE SASUO U LICE! Mađar na tankom ledu zbog PUTINA, zatreslo se TLO POD NOGAMA

Poljski premijer naglasio je da svaka članica EU i NATO po samoj definiciji članstva mora da podržava Ukrajinu u njenoj odbrani protiv Rusije

Objavljeno:

Poljski premijer Donald Tusk izjavio je danas u Varšavi da je mađarskom premijeru Viktoru Orbanu rekao da u Evropskoj uniji i NATO nema mesta onima koji sumnjaju o čemu se radi u ratu u Ukrajini.

"Viktoru Orbanu i njegovoj vladi, ne Mađarima, rekao sam sve, i više nego što treba, i reći ću mu to i sutra na samitu Višegradske grupe u Pragu. Nema mesta u Evropskoj uniji i NATO za bilo kakve sumnje kada je u pitanju rusko-ukrajinski rat", kazao je Tusk na konferenciji za novinare u Varšavi.

Poljski premijer naglasio je da svaka članica EU i NATO po samoj definiciji članstva mora da podržava Ukrajinu u njenoj odbrani protiv Rusije.

Viktor Orban
Viktor Orbanfoto: AP

"Ko to ne razume de fakto stavlja sebe van naših zajednica. Tu ne može da postoji dvosmislenost. Zapadni svet mora da bude solidaran. Nadam se da će korak po korak i naši partneri u regionu to razumeti", kazao je Tusk.

Poljski premijer izrazio je zabrinutost i zbog najnovijih izjava slovačkog premijera Roberta Fica da je rat izazvala Ukrajina i naglasio da sutrašnji razgovori na samitu premijera Poljske, Češke, Slovačke i Mađarske u Pragu neće biti ni jednostavni ni prijatni.

Donald Tusk
Donald Tuskfoto: EPA-EFE/Przemyslaw Piatkowski POLAND OUT

"Krivo mi je jer Poljaci, Česi, Slovaci i Mađari imaju zajedničke interese, i kada je reč o bezbednosti. Svojevrsni je paradoks da danas iz Bratislave i Budimpešte stižu tako dvosmisleni signali o Putinu. Imali smo ista istorijska iskustva sa Sovjetskim Savezom. Ja ne nalazim nijedan razlog zašto zemlje regiona ne bi mogle da budu solidarne sa napadnutom zemljom", kazao je Tusk.

Poljski premijer novinarima je rekao da na ovaj samit ide da sazna ima li Višegradska četvorka uopšte više smisla ili ne.

Bonus video:

00:51

OVO JE RAZLOG MAĐARSKE BLOKADE VOJNE POMOĆI UKRAJINI! Stručnjaci otkrili: Orban ima svoj glavni interes KOJI SE NEĆE PROMENITI

(Espreso/ Beta/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.