Severna Koreja: CIA i Južna Koreja su pokušale da ubiju Kim Džong Una!
Foto: Reuters

rastu tenzije

Severna Koreja: CIA i Južna Koreja su pokušale da ubiju Kim Džong Una!

U saopštenju se dodaje da su CIA i južnokorejska agencija (IS) "ideološki iskvarili i podmitili građanina Severne Koreje koji se preziva Kim" da izvede napad na Kim Džong Una
Objavljeno: 13:38h

Severna Koreja je iznela tvrdnje da su CIA i Južna Koreja pokušale da ubiju Kim Džong Una biohemijskom supstancom, što će još više podići tenzije između SAD i Severne Koreje.

- Ubistvo biohemijskim supstancama, uključujući radioaktivne i otrovne nano supstance je za CIA najbolji metod koji ne zahteva pristup meti, njihovi smrtonosni rezultati se pojavljuju posle šest do 12 meseci - navodi se u saopštenju koje su preneli državni mediji.

Pjongjang: Peking da bude zahvalan što ga ŠTITIMO!

U saopštenju se dodaje da su CIA i južnokorejska agencija (IS) "ideološki iskvarili i podmitili građanina Severne Koreje koji se preziva Kim" da izvede napad na Kim Džong Una.

- Uklonićemo i nemilosrdno uništiti do poslednjeg teroriste američke CIA i marionetske IS Južne Koreje - navodi se u saopštenju i dodaje da je plan jednak "objavi rata".

foto: Reuters

- Gnusan zločin, koji je nedavno otkriven i rasturen u Severnoj Koreji, čin je terorizma ne samo protiv Severne Koreje, nego protiv pravde i savesti čovečanstva i delo je uništavanja budućnosti čovečanstva - saopštilo je ministarstvo.

foto: AP

Kim Džong Un je juče posetio vojne baze na granici sa Južnom Korejom, a tom prilikom je izjavio da se razmatra napad na Južnu Koreju i pozvao na borbenu spremnost.

Lider Severne Koreje je posetio baze Jangjae i Mu koje se nalaze blizu južnokorejske prve linije Yeongpyeong ostrva, koje udaljeno samo nekoliko milja od granice sa Severnom Korejom.

Ovaj potez dolazi u trenutku rastućih tenzija između SAD i Severne Koreje koje traju već nekoliko nedelja, dok su u toku debate u Ujedinjenim nacijama o njihovom nuklearnom arsenalu.

foto: Reuters

Agencija navodi da je u novembru 2010. godine Severna Koreja granatirala Yeongpyeong, a u tom napadu je poginulo četvoro ljudi.

Komadant oružanih snaga Južne Koreje je rekao da je obišao baze na zapadu i da će se osvetiti za sve provokacije Severne Koreje.

(Espreso.co.rs / Daily Mirror / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.