"TO NISU SPORNE TERITORIJE, TO JE RUSIJA": Medvedev ZAGRMEO KAO NIKAD, napraviće HAOS ako ovako NASTAVI da PRIČA...
Dmitrij Medvedev, Foto: Profimedia

tenzije između dve sile

"TO NISU SPORNE TERITORIJE, TO JE RUSIJA": Medvedev ZAGRMEO KAO NIKAD, napraviće HAOS ako ovako NASTAVI da PRIČA...

Rusija tvrdi da će strateška uloga Kurilskih ostrva da raste

Objavljeno:

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev izjavio je danas da će strateška uloga Kurilskih ostrva da raste.

"Kurilska ostrva će se aktivno razvijati, a istovremeno će rasti njihova strateška uloga, uključujući i raspoređivanje novog naoružanja", napisao je Medvedev na svom Telegram kanalu.

Prema njegovim rečima, Rusija će novi plan za raspoređivanje dodatnog naoružanja na Kurislkim ostrvima sprovesti uprkos, kako je naveo, "osećanju japanskog naroda" u vezi sa takozvanim severnim teritorijama.

"Baš nas briga za 'osećanja japanskog naroda' u vezi sa takozvanim severnim teritorijama. To nisu 'sporne teritorije', ovo je Rusija", dodao je Medvedev, prenose "Ria Novosti".

Medvedev je komentarišući raniju izjavu japanskog premijer Fumia Kišide da će Tokio sklopiti mir sa Moskvom, posle rešavanja teritorijalnog spora, izjavio da niko nije protiv toga, ali pod uslovom da teritorijalno pitanje, u skladu sa ruskim ustavom, bude zauvek zatvoreno.

"Pa, niko nije protiv mirovnog sporazuma uz shvatanje da je "teritorijalno pitanje" zatvoreno u skladu sa ruskim ustavom zauvek", napisao je Medvedev. Kišida je, govoreći u parlamentu, dodao i da će Japan nastaviti da promoviše sankcioni pritisak na Rusku Federaciju.

Bonus video:

08:11

RUSIJA I NATO NEĆE UĆI U KONFLIKT DO MARTA! Eksperti upozorili: Već se priča o GLOBALNOM SUKOBU, očekujte NOVU VRSTU RATOVANJA

(Espreso/Agencije/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.