PUTIN KAD SE OGLASI SVI ZADRHTE: Evo ŠTA je ovog puta izjavio, sada će situacija TEK DA SE ZAKUVA, uzdigli su se...
Vladimir Putin, Foto: Profimedia

rusija i prijatelji

PUTIN KAD SE OGLASI SVI ZADRHTE: Evo ŠTA je ovog puta izjavio, sada će situacija TEK DA SE ZAKUVA, uzdigli su se...

Putin je izjavio da je zbog sve većeg nuklearnog napretka Belorusija u tom smislu velika sila

Objavljeno: 16:02h

Belorusija je postala nuklearna sila nakon što je u zemlji uz učešće Rusije izgrađena beloruska nuklearna elektrana, što je ozbiljan korak napred u ekonomskom i tehnološkom razvoju, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin, govoreći na sednici Vrhovnog državnog saveta Savezne države.

Putin je u svom obraćanju podsetio da je uz učešće Rusije u Belorusiji 2023. godine završena izgradnja drugog bloka nuklearke „BelAES“.

„Ovo je, naravno, veoma ozbiljan pomak, imajući u vidu da nije izgrađena samo stanica, već se stvara industrija. I u tom smislu Belorusija je, naravno, postala nuklearna sila, a to je ozbiljan korak napred u razvoju privrede i naučnih oblasti i u tehnološkom razvoju“, rekao je Vladimir Putin.

Lukašenko i Putin
Lukašenko i Putinfoto: EFE/SERGEY GUNEEV / SPUTNIK / KREMLIN POOL

On je dodao da Rusija i Belorusija pod spoljnim pritiskom pomažu jedna drugoj i imaju zajedničke pristupe globalnim i regionalnim problemima, prenosi Sputnjik.

„Važno je da Rusija i Belorusija, u uslovima neviđenog spoljnog pritiska, blisko sarađuju na svetskoj sceni i uvek pružaju jedna drugoj istinski savezničku međusobnu podršku. Pristupi naših zemalja aktuelnim globalnim i regionalnim problemima se poklapaju ili su u mnogome bliski“, rekao je Putin.

Bonus video:

01:07

UKRAJINA JE SADA TROSTRUKO UGROŽENA! Analitičari o izjavi nemačkog kancelara Šolca: To plaća SVET, a Putin će ODRŽATI SVOJU REČ

(Espreso/ Agencije/ Prenela V.A)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.