OVAJ ČOVEK JE PROVEO VIŠE OD 30 GODINA U ZATVORU NEVIN! Evo kako se IZVUKAO za TROSTRUKO UBISTVO koje NIJE počino
Foto: Printscreen/youtube/Rai

pravda je spora, ali dostižna

OVAJ ČOVEK JE PROVEO VIŠE OD 30 GODINA U ZATVORU NEVIN! Evo kako se IZVUKAO za TROSTRUKO UBISTVO koje NIJE počino

Porodica i prijatelji pastira su aplauzom pozdravili oslobađajuću presudu

Objavljeno:

Italijanski pastir pušten je iz zatvora posle više od tri decenije zbog trostrukog ubistva na ostrvu Sardinija - zločina koji nikada nije počinio. Apelacioni sud je sinoć u Rimu oslobodio 58-godišnjeg Benijamina Zunkedu svih optužbi.

Sudije su ukinule doživotnu kaznu jer pastor „nije počinio zločin”. Ovo je kraj noćne more, rekao je Zunkedu nakon oslobađajuće presude. Ranije je drugi sud proglasio pastira krivim za ubistvo trojice muškaraca - vlasnika farme, njegovog sina i još jednog pastira - u planinama Sardinije u januaru 1991. godine.

Ovo je zasnovano na svedočenju drugog čoveka koji je teško povređen u napadu. Prvo je tvrdio da ne prepoznaje napadača, ali je onda, pod pritiskom policije, promenio iskaz i inkriminisao Zunkedua.

Sada se vratio na svoju prvobitnu verziju svedočenja. Porodica i prijatelji pastira su aplauzom pozdravili oslobađajuću presudu u sudnici. Ali bilo je i suza. Zunkedu je odslužio ukupno više od 32 godine zatvora zbog pogrešne presude.

Sada će dobiti obeštećenje.

Bonus video: ZATVOR SA BRUTALNIM USLOVIMA U KOJEM SU HRVATSKI HULIGANI! Olivera Ćirković otkrila: To je logor, 23 sata u ćeliji bez prozora

01:00

ZATVOR SA BRUTALNIM USLOVIMA U KOJEM SU HRVATSKI HULIGANI! Olivera Ćirković otkrila: To je logor, 23 sata u ćeliji bez prozora

(Espreso/ Index.hr/ Prenela: D.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.