ĆERKICA KAŠLJALA I POVRAĆALA, A UZROKA NIJE BILO: Postavili KAMERU i otkrili ŠOKANTAN prizor, sve vreme je..(VIDEO)
Ksuming Li snimljen tokom zločina, Foto: PrintScreen/ YouTube/ Law&Crime Network

uhvaćen!

ĆERKICA KAŠLJALA I POVRAĆALA, A UZROKA NIJE BILO: Postavili KAMERU i otkrili ŠOKANTAN prizor, sve vreme je..(VIDEO)

Ksuming Li je snimljen tokom pokušaja trovanja komšija

Objavljeno:

Slučaj koji se vodi protiv doktoranta hemije sa Floride, optuženog za ubrizgavanje otrovnih hemikalija u stan svojih komšija na spratu, stavljen je na pauzu nakon što su ga vlasti deportovale, rekao je njegov advokat. Ksuming Li je u junu optužen je po nekoliko tačaka optužnice, između ostalog i za posedovanje kontrolisane supstance. On se izjasnio da nije kriv po optužbama.

Video snimak sa skrivene kamere, koju je postavio njegov komšija, prikazuje kako Li ubacuje špric ispod vrata. Stanovnik te zgrade Umar Abdulah je ranije rekao, za američke medije, da je postavio kameru nakon što je više puta osetio jak hemijski miris u svom domu od kojeg je njemu i njegovoj porodici bilo muka. Li je nakon hapšenja izašao uz kauciju. Lijev advokat Adam Bantner je rekao da je u međuvremenu optuženi deportovan.

"Kao takav, Sud je izdao nalog i predmet će, u suštini, biti na pauzi osim ako se ili dok se ne vrati u Sjedinjene Države", rekao je Banter u saopštenju. Nedeljama je komšija sa sprata osećao miris hemikalije od kojeg se njihova ćerka razbolela. Li se često žalio Abdulahu na svakodnevnu buku koja dolazi sa sprata, gde je Abdulah živeo sa svojom ženom i malom ćerkom.

Dok je Abdulah bio van grada 31. maja, njegova prijateljica je svratila do njegove kuće da proveri dal je sve u redu. Nakon što je došla, pozvala ga je i pitala da li je nedavno farbao stan ili kupio novi nameštaj jer se osećalo na hemikalije. Kada je odgovorio ne, rekla je da mora da ode jer se osećalo kao da je neko bacio čili prah na nju.

To je bio samo jedan u nizu incidenata, a njegova porodica je mislila da je miris dopirao iz ormara za bojler koji se nalazio pored ulaznih vrata. Abdulah je rekao da su jednom prilikom pozvali vatrogasce da provere da li negde cure te hemikalije, ali ništa nisu našli. Proverili su klima uređaj i zamenili bojler, ali problem je ostao.

U međuvremenu, svaki put kada bi se miris pojavio, njegovoj ćerki bi zasuzile oči, a ona bi kašljala i povraćala. Nakon što su eliminisali nekoliko potencijalnih izvora mirisa, on i njegova supruga počeli su da sumnjaju da se neko petlja u njihov dom.

"Počeo sam da njušim područje oko bojlera kao pas, i dok sam se kretao prema ulaznim vratima od vrata bojlera, osetio sam da je miris još jači, otrovan. A glavobolja - ne mogu da opišem rečima. Tako je strašna", rekao je on. U junu je postavio kameru i uhvatio Lija kako se približava vratima noseći nešto što liči na špric. On je policiji dao video dokaz.

Bonus video:

02:57

NIKO NE ZNA GDE JE ZAVRŠILO 7.000 TONA OPASNOG OTPADA U SRBIJI

(Espreso/ MONDO/U. M/ Prenela V.A)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.