ZABRINJAVAJUĆA IZJAVA ŠEFA VOJNOG KOMITETA NATO-A DIGLA PLANETU NA NOGE: Upozorenje odjeknulo kao BOMBA, ovo je...
Foto: EPA-EFE ATEF SAFADI

ALARMANTNO

ZABRINJAVAJUĆA IZJAVA ŠEFA VOJNOG KOMITETA NATO-A DIGLA PLANETU NA NOGE: Upozorenje odjeknulo kao BOMBA, ovo je...

U prošlosti, prema rečima Bauera, javni i privatni akteri živeli su u jednoj eri u kojoj je sve bilo obilno predvidivo, kontrolisano, i fokusirano na efikasnost

Objavljeno:

Šef vojnog komiteta NATO-a Rob Bauer pozvao je javne i privatne aktere na Zapadu da se pripreme za eru u kojoj bi se u svakom trenutku moglo dogoditi bilo šta, uključujući rat.

- Potrebna nam je ratna transformacija NATO-a - rekao je šef Vojnog komiteta alijanse, holandski admiral Rob Bauer dok se obraćao na sastanku načelnika generalštabova članica zapadne vojne alijanse u Briselu, prenosi Rojters.

U prošlosti, prema rečima Bauera, javni i privatni akteri živeli su u jednoj eri u kojoj je sve bilo obilno predvidivo, kontrolisano, i fokusirano na efikasnost.

Međutim, Bauer je istakao da sada, kako kaže, akteri moraju da promene način razmišljanja u eri u kojoj, kako kaže, "bilo šta može da se desi u bilo kom trenutku, u vreme u kome moramo da očekujemo neočekivano, doba u kome treba da se fokusiramo na efektivnost kako bi bili u potpunosti delotvorni".

Njegove izjave dolaze u trenutku kada je vojna pomoć Ukrajini ili obustavljena ili ograničena političkim prepirkama u SAD i EU.

Američka vojska, SAD
foto: EPA/Sgt David Hicks Handout

Bauer je obećao nastavak pomoći NATO-a Ukrajini, jer će, kako je rekao, "ishod ovog rata odrediti sudbinu sveta".

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski juče je upozorio da Zapad okleva u pružanju podrške Kijevu i da bi strah od eskalacije rata sa Rusijom mogao da produži borbe godinama.

Bonus video:

15:10

RAT U UKRAJINI I IZRAELU NIJE DALEKO OD NAS! Bogdanović za vraćanje obaveznog vojnog roka: Bilo bi dobro u društvenom smislu

(Espreso/ Srna/ Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.