"NEIDENTIFIKOVANI LETEĆI OBJEKAT JE UŠAO...": Poljska na NOGAMA, sazvan HITAN SASTANAK, dignuta i VOJSKA
Avion, Foto: Printscreen/Youtube/CBS Detroit

nlo?

"NEIDENTIFIKOVANI LETEĆI OBJEKAT JE UŠAO...": Poljska na NOGAMA, sazvan HITAN SASTANAK, dignuta i VOJSKA

Jedan od poljskih TV kanala nezvanično navodi da je reč o raketi koja je viđena iznad sela Vožučin-Cukrovnja

Objavljeno:

Neidentifikovani leteći objekat ušao je jutros u vazdušni prostor Poljske iz pravca Ukrajine, saopštio je Operativni komandni centar poljske vojske.

"Jutros je neidentifikovani leteći objekat ušao u vazdušni prostor Republike Poljske sa strane granice s Ukrajinom, a od trenutka kada je prešao granicu do trenutka kada je signal nestao pratili su ga radari sistema protivvazdušne odbrane zemlje", navedeno je u objavi Operativnog komandnog centra na platformi X.

Dodaje se da je, u skladu sa važećim procedurama, komandant oružanih snaga mobilisao raspoložive trupe i da će, u slučaju potrebe, biti iskorišćena sredstva kojima raspolaže.

Jedan od poljskih TV kanala nezvanično navodi da je reč o raketi koja je viđena iznad sela Vožučin-Cukrovnja.

Leteći objekat koji se kretao velikom brzinom primetili su i stanovnici opštine Dolgobičov. Reč je inače o oblasti Przevodova gde je ukrajinska raketa već pala u novembru 2023. godine usmrtivši dva državljanina Poljske.

"Očevici su javili da su čuli jaku buku i zvižduk. Objekat se kretao ka zapadu. Na području Zamošća mobilisane su značajne snage i traga se za fragmentima objekta", pišu lokalni mediji.

Poljski predsednik Andžej Duda zakazao je hitan sastanak sa vojnim vrhom nakon kršenja vazdušnog prostora od strane Ukrajine, dok je Vlada saopštila da se zbog narušavanja poljskog vazdušnog prostora trenutno održava sastanak premijera Donalda Tuska i vojnog vrha.

Bonus video:

00:22

Avion Er Srbije iz Tel Aviva sleteo je nešto posle 21:15 časova u Beograd

(Espreso/Agencije/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.