INTERPOL RASPISAO POTERNICU ZA ALEKSOVOM MAJKOM: Teoretičarka zavere OTELA sina, pa otišla na jug sa JEDNIM planom
Mali Aleksa, Foto: Greater Manchester Police

objavljeno je

INTERPOL RASPISAO POTERNICU ZA ALEKSOVOM MAJKOM: Teoretičarka zavere OTELA sina, pa otišla na jug sa JEDNIM planom

Interpol je raspisao poternicu za majku malog Alekse Beti

Objavljeno:

Za Aleksinom majkom Melani Beti traga Interpol, a nakon što se dečak, kojeg je otela pre šest godina, vratio kod svoje bake. Poznanica otkriva da je odbegla majka verovala u teorije zavere, te da je želela da osnuje "duhovnu zajednicu".

Podsetimo, čitav svet obišla je priča o Aleksi iz Velike Britanije, kojeg su mama i deda oteli pre šest godina u Španiji i odveli u nepoznatom pravcu. Dečak je pronađen prošle nedelje u Francuskoj, kada je sam krenuo put svoje bake.

Veruje se da je Melani, za kojom čitava Evropa traga, sada otišla za Finsku.

Majka Aleksa Betija, Melani Beti
Majka Aleksa Betija, Melani Betifoto: Greater Manchester Police

Kako piše Daily Mail, Melani je teoretičarka zavere koja je otišla u Francusku sa idejom da osnuje "duhovnu zajednicu" na jugu zemlje.

Navodno je proteklih godina živela čudnim stilom života, u jednoj prikolici u kampu u Francuskoj, nedaleko od mesta gde je vozač šlepera pokupio Aleksa koji je sam krenuo natrag za Britaniju.

Francuska policija je saopštila da je Aleksa, koji sada ima 17 godina, sam odlučio da ode iz "duhovne zajednice", kada je čuo da njegova majka planira da ide u nordijske zemlje pošto joj je otac umro.

Britanska iseljenica Suzi Harison ispričala je kako je upoznala Melani, te da ju je znala pod imenom Rosa. One su se upoznale na nedeljnoj pijaci Esperaza, koja je popularna među članovima alternativnih zajednica rasutih po Pirinejima.

"Rouz je teoretičarka zavere. Verovala je da kovid-19 nije stvaran, da ga je stvorila država da kontroliše ljude", rekla je Suzi za MailOnline.

Majka Aleksa Betija, Melani Beti
Majka Aleksa Betija, Melani Betifoto: Greater Manchester Police

"Često bismo pričale ispred kafića. Poslednji put kad smo se videle meni je ruka bila u gipsu, pa sam pričala o tome", rekla je Suzi.

Kaže da zna da je Melani živela u kampu u blizini sela Šalabre na jugu Francuske i da je radila terapeutske masaže.

Suzi tvrdi i da je Aleksinog dedu Dejvida videla pre nekoliko nedelja, iako je francuska policija saopštila da je on preminuo pre šest meseci.

"Živela je u nekom kamp-naselju tu u okolini. Ne znam kako je zarađivala za život, znam da je masirala i da je baš želela da osnuje duhovnu zajednicu ovde na jugu Francuske", rekla je Suzi.

Ističe da ne zna na kakvu zajednicu je Melani tačno mislila, ali da joj je rekla da želi da osnuje grupu gde ljudi slično razmišljaju.

"Nekad bi dolazila sa sinom, kojeg smo znali kao Zeka. Njen otac je takođe znao da bude tu, njega smo znali po imenu Piter. Rosu, odnosno Melani, sam videla pre nekoliko sedmica. Ne mogu da se setim tačno kad. A njenog oca sam videla pre dve nedelje", tvrdi Suzi.

I ne samo da ga je videla, tvrdi i da ju je povezao do pijace.

"Stopirala sam do pijace u Esperanci i on je bio u vozilu koje mi je stalo. Sedela sam sa njim pozadi, kako i on govori engleski, ispričali smo se", rekla je.

Tvrdi i da su prošli kraj jedne njive, na kojoj je stajao šator, te da je Dejvid rekao da je on pomogao da se taj šator podigne.

Suzi nije jedina koja priča da je Dejvida nedavno videla. Iako je francuska policija saopštila u petak da je on umro pre šest meseci, komšije koji žive kod La Bastide kažu da su Dejvida videli pre manje od deset dana.

Tvrde da je kosio travu na jednom imanju. Istovremeno, ne postoje podaci da je njegova smrt ikad prijavljena.

Podsetimo, Aleks je otet 2017. kada je imao svega 11 godina. Njegova majka, koja u to vreme nije bila njegov staratelj, je dečaka odvela u Španiju. Na put sa njima je otišao i Melanin otac, odnosno Aleksin deda Dejvid.

Od tada je trajala potraga za dečakom.

Aleks je prošle nedelje napustio Francusku i krenuo sam putem Velike Britanije. Na putu ga je pronašao jedan vozač kamiona, koji ga je i povezao. Kada mu je dečak ispričao svoju čudnu životnu priču i ko je ustvari, vozač je pozvao policiju. Sada je Aleks vraćen svojoj baki Suzan, koja je njegov zakonski staratelj.

Saznalo se i da je dečak povremeno živeo sa dedom, odnosno na imanju porodice gde je Dejvid radio u zamenu za smeštaj i hranu. Ta porodica tvrdi da su kod njih došli 2021. godine, da se majka "nije zadržala", a da su dedi i dečaku dali smeštaj i hranu u zamenu za dedin rad.

Rekli su da su dedu poznavali kao Pitera, a dečaka kao Zeka.

Mališan se družio sa njihovom decom, imao pristup njihovoj kući, internetu, frižideru... Nekada je znao da sa njima provede i po nekoliko nedelja.

Navodno im je nedavno rekao da hoće da ide za Veliku Britaniju kako bi izvadio dokumenta da bi mogao da upiše jednu školu u Francuskoj.

Bonus video:

03:32

NESTANAK DECE

(Espreso/ Telegraf.rs/ I.N/ Prenela V. A)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.