JOŠ JEDNA POZNATA KOMPANIJA DOTAKLA DNO! Prestaju sa radom, gase se do kraja 2023. godine
Katanac, Foto: Nebojša Mandić

PORSNULA EKONOMIJA

JOŠ JEDNA POZNATA KOMPANIJA DOTAKLA DNO! Prestaju sa radom, gase se do kraja 2023. godine

Popularni provajder usluga u nemačkoj prestaje sa radom do kraja 2023. godine

Objavljeno:

Kratka putovanja su i dalje popularna u Nemačkoj. Međutim, u budućnosti će na tržištu biti jedan putnički provajder manje.

Popularni provajder usluga na kratkim udaljenostima HTC u potpunosti će prestati sa radom do kraja 2023.

Ovu vest je potvrdio direktor HTC-a Majkl Kubat u intervjuu za "reisevor9.de". Kompanija je osnovana 1998. godine i specijalizovana je prvenstveno za "samo hotelske" rezervacije. Vremenom se pojavila značajna mreža partnerstava sa hotelima i hotelskim lancima, kao što su Steigenbergera i Best Westerna.

HTC putovanja su takođe nudili Edeka i Tchibo. Međutim, upravo je ova saradnja mogla da zapečati kraj HTC-a. Tchibo, tradicionalno poznat kao trgovac kafom, već dugo nudi izlete, uključujući i one iz HTC-a. Međutim, turistički posao u poslednje vreme ne ide kako je planirano.

Andreas Engelman, zamenik portparola Čiboa, rekao je da je tačno da neće organizovati više putovanja u budućnosti. Krajem oktobra prekidaju marketing.

Engelman kao razlog navodi "nedovoljan potencijal rasta" u sektoru putovanja.

Ova odluka je imala jasne posledice po HTC. Turistički provajder je najavio da će sada potpuno zatvoriti svoje turističko područje. Međutim, nema razloga za paniku za korisnike koji su već rezervisali svoja putovanja kod HTC-a.

"Sva putovanja rezervisana do kraja godine biće naravno obrađena korektno i u uobičajenom kvalitetu za naše kupce i partnere", naglašava direktor HTC-a.

Bonus video:

01:16

DA LI BANKROT TRI AMERIČKE BANKE MOŽE DA SE ODRAZI NA NAS?! Stručnjaci upozoravaju: Švajcarska je već osetila stromglave posledice

(Espreso/Kurir.rs/FENIX-MAGAZIN/MD)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.