SNIMAK IZ IZRAELA POTRESAO SVET, REKA KRVI JE TEKLA: Militanti na motorima upali u kibuc, NAĐENO VIŠE OD 100 TELA
Foto: Printscreen/Twitter/@Pluton45873221

UZNEMIRUJUĆE JE

SNIMAK IZ IZRAELA POTRESAO SVET, REKA KRVI JE TEKLA: Militanti na motorima upali u kibuc, NAĐENO VIŠE OD 100 TELA

Lokalni mediji navode da je prema poslednjim informacijama pronađeno 108 tela

Objavljeno: 23:50h

Izraelska spasilačka služba ZAКA saopštila je u ponedeljak da je više od 100 tela pronađeno u Beriju, malom kibucu na jugu Izraela, nakon što su ga napali militanti Hamasa.

Istražitelji su uspeli da uđu u mali kibuc na jugu zemlje tek nakon što su jedinice izraelske vojske očistile područje od pripadnika Hamasa. Кanal 12 prenosi da su tela žrtava odneta u hladnjače, ali se veruje da je broj žrtava u kibucu u kome je živelo oko 1.000 stanovnika veći.

Lokalni mediji navode da je prema poslednjim informacijama pronađeno 108 tela.

Na uznemirujućim snimcima koji kruže društvenim mrežama vidi se dolazak pripadnika Hamasa na motorima nešto posle 7 sati u subotu. Militanti su ubrzo počeli da pucaju na sve što se kreće. Na jednom snimku se vidi i da su pobili i pse i počeli da pale kuće.

Uznemirujući prizori iz kibuca Beri otkrivaju da su militanti kuće i skloništa namerno zapalili kako bi isterali i ubili civile. Na snimcima se vidi reka krvi na sve strane.

Miri Gad Mesika, koja je preživela napad, navodi da od tada nije uspela da zaspi.

- Dim i gas ušli su u kuću kroz električne utičnice i dovratnike. Gušili smo se dimom dok je kuća gorela. Natopili smo peškire vodom i pokrili lica dok je moj muž Eli držao vrata skloništa zatvorena koliko je god mogao dok su teroristi pokušavali da provale - navodi Mesika.

Rekla je da su potom skočili sa drugog sprata.

- Gledalismo gde se nalaze teroristi i odlučili da skočimo. Pobegli smo kod komšija preko puta i gledali kako nam kuća gori. Nemam pojma kako smo preživeli - rekla je Mesika za izraelske medije.

Bonus video: MOSAD NIJE KRIVAC ZA KATASTROFU U IZRAELU, VEĆ ONI! Gajić smatra da su od 3 izraelske službe ONI napravili NAJVEĆI PROPUST

01:01

MOSAD NIJE KRIVAC ZA KATASTROFU U IZRAELU, VEĆ ONI! Gajić smatra da su od 3 izraelske službe ONI napravili NAJVEĆI PROPUST

(Espreso/Kurir/Times of Israel/Al džazira)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.