PREOKRET U SLUČAJU MALE KATE OD KOJE NEMA TRAGA VEĆ SKORO 4 MESECA! Evo šta se DEŠAVA, od anđela i dalje ni GLASA
Malena Kata, Foto: Printscreen/Facebook/Restaurantes Latinos Milano Italia

SLUČAJ I DALJE NIJE REŠEN

PREOKRET U SLUČAJU MALE KATE OD KOJE NEMA TRAGA VEĆ SKORO 4 MESECA! Evo šta se DEŠAVA, od anđela i dalje ni GLASA

Došlo je do prekretnice u istrazi u slučaju nestaka malene Kate

Objavljeno:

Došlo je do prekretnice u istrazi u slučaju male Kate (5), peruanske devojčice koja je nestala 10. juna u Firenci u Italiji.

Tragovi krvi pronađeni na slavinama kupatila u tri sobe bivšeg hotela Astor, gde je devojčica živela sa svojom porodicom i desetinama drugih stanara, ne pripadaju maloj Kati. Čak ni u kolicima i koferu, koji su zaplenjeni 17. juna, nisu pronađeni biološki tragovi koji se mogu pripisati Kati.

Ovo je zaključak prvog genetskog testa koji je uradio patolog Ugo Riči. Finalni i kompletni rezultati biće dostavljeni u narednih nekoliko dana.

Specijalizovani timovi karabinjera će u narednim danima takođe sprovesti novu i invazivniju inspekciju bivšeg hotela Astor u potrazi za novim tragovima.

Kako bi sproveli genetske testove, tužilaštvo je ispitalo petoro ljudi, uključujući dvojicu rođaka nestale devojčice: strica Marlona Edgara (19) i ujaka Abela Alvareza Vaskeza, koji je trenutno u zatvoru zbog reketa u bivšem hotelu. Drugi su rođaci iz Perua kao i rumunski državljanin.

Oni su osumnjičeni da su umešani u nestanak male Kate, za koju istražitelji sumnjaju da je odneta u kolicima ili koferu ili je negde unutar okupirane zgrade.

Prema istražiteljima, tržište za iznajmljivanje soba u okupiranoj zgradi bilo je povod za navodnu odmazdu čija je meta bila devojčica. Reket soba je, osim toga, još jedna linija istrage koju prate istražitelji u glavnoj istrazi vezanoj za otmicu, koja je početkom avgusta dovela do četiri mere predostrožnosti, uz zadržavanje ujaka u zatvoru.

1 / 4 Foto: Printscreen/Facebook/Restaurantes Latinos Milano Italia

Kamera je snimila troje od petoro osumnjičenih kako odlaze sa koferom i kolicima - u kojima je, zbog veličine, mogla da bude sakrivena mala Kata - iz hotela 10. juna nakon nestanka devojčice. Iste predmete su koristili opet 17. juna kada je zgrada očišćena.

Drugo dvoje osumnjičenih, ujak i stric, bili su stanari tri odvojene sobe, na čijim kupatilskim slavinama su 11. juna identifikovani tragovi navodne krvi tokom pretresa koji je obavljen dan nakon nestanka male Kate.

U međuvremenu, Tužilaštvo je Peruu prosledilo međunarodnu zamolnicu da sasluša 13 osoba koje se smatraju svedocima u slučaju.

Nije isključena ni mogućnost da je mala Kata kidnapovana i prebačena u Peru. Roditelji devojčice Migel Angel Romero Čiklo i Katarina Alvarez Vaskez sarađuju sa vlastima i prošle nedelje su im dali nove informacije.

(Espreso/ Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.