Erdoganova poruka: Moja turska braćo u Evropi, imajte po PETORO DECE, to je odgovor na NEPRIJATELJSTVO!
Foto: Reuters

tenzije rastu

Erdoganova poruka: Moja turska braćo u Evropi, imajte po PETORO DECE, to je odgovor na NEPRIJATELJSTVO!

Diplomatske tenzije između Turske i Holandije tako ne prestaju, nego postaju sve veće
Objavljeno:

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan pozvao je Turke koji žive u Evropi da umesto po troje, imaju po petoro dece, poručivši milionskoj dijaspori da je "budućnost Evrope", prenosi AFP.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Agencija navodi da su Turska i i Evropa u svađi pošto Nemačka i Holandija nisu dozvolile turskim ministrima da u tim zemljama održe mitinge za podršku proširenju Erdoganovih predsedničkih ovlašćenja, o kojima će se državljani Turske izjasniti na referendumu narednog meseca.

Erdogan: Znamo mi Holandiju, videli smo MASAKR U SREBRENICI!

- Odavde mogu da kažem mojim građanima, kažem mojoj braći i sestrama u Evropi... Školujte decu u boljim školama, osigurajte da vam porodica živi u boljem kraju, vozite bolje automobile, živite u boljim kućama. Imajte po petoro dece, ne po troje. Vi ste budućnost Evrope. To je najbolji odgovor na nepristojnost koju pokazuju prema vama, na neprijateljstvo, na nepravde - rekao je turski predsednik.

AFP podseća da je u Evropi nastanjeno oko 2,5 miliona državljana Turske koji mogu da glasaju na referendumu, a pored njih milioni ljudi koji žive u EU imaju turske korene.

foto: Reuters

Erdogan, koji ima četvoro dece, ranije je pozivao žene u Turskoj da rađaju po najmanje troje dece kako bi se uvećala populacija.

Čavušogluova pretnja: U Evropi će početi sveti ratovi

Turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu izjavio je juče, komentarišući rezultate parlamentarnih izbora u Holandiji, da Evropa ide u ambis i verske ratove.

- Pogledajte socijaldemokrate i fašistu Vildersa, nema razlike, oni imaju isti mentalitet - izjavio je turski ministar inostranih poslova Mevlut Čavušoglu, prenela je Anadolija.

Čavušogluova izjava usledila je nakon objavljivanja rezultata parlamentarnih izbora održanih u Holandiji, na kojima je Narodna stranka za slobodu i demokratiju (VVD) premijera Marka Rutea, pobedila, preneo je AFP.

Međutim, Čavušoglu se nije zaustavio tu, nego je najavio "sveti rat" u Evropi.

foto: Fonetap

- Svi oni imaju isti mentalitet. Kuda ćete? Kuda vodite Evropu? Započeli ste kolaps Evrope. Vučete Evropu u ponor. Sveti ratovi će uskoro započeti u Evropi - rekao je on.

Diplomatske tenzije između Turske i Holandije tako ne prestaju, nego postaju sve veće.

Podsetimo, nakon što je holandska vlada otkazala je skup u Roterdamu na kom je trebalo da govori Čavušoglu i povukla dozvolu za sletanje njegovog aviona u zemlju, krenule su političke razmirice.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.